НАЦІОНАЛЬНИЙ КУБОК ШКІЛЬНОГО ФУТБОЛУ «ЄВРО-2012»: ТРІУМФ І НЕВДАЧА КОМАНДИ ЗОШ №9

НАЦІОНАЛЬНИЙ КУБОК ШКІЛЬНОГО ФУТБОЛУ «ЄВРО-2012»: ТРІУМФ І НЕВДАЧА КОМАНДИ ЗОШ №9

\"НАЦІОНАЛЬНИЙ12 квітня у Новограді-Волинському, на базі дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки, відбулися зональні ігри другого етапу Національного кубку шкільного футболу «Євро-2012». Його учасниками стали переможці першого етапу — по одній кращій шкільній команді з Баранівського, Романівського, Ємільчинського, Олевського, Червоноармійського, Новоград-Волинського районів та з міста Новограда-Волинського. Звягельщину представляли футбольні збірні міської ЗОШ №9 та школи з селища Городниця. Водночас, було проведено ще три зональні змагання — у Коростені, Коростишеві та Бердичеві.
Урочисту церемонію відкриття відвідали начальник управління освіти і науки ОДА Олександр Пастовенський, начальник обласного комітету з фізвиховання і спорту Володимир Зорнік, начальник управління освіти й науки міської ради Ольга Ільяхова, її заступник Тетяна Ващук, директор ЗОШ №9 Віктор Мельник, директор ДЮКФП Микола Кащук та місцевий футбольний функціонер Василь Гордійчук — як уповноважений представник Федерації футболу України.
Додатковою мотивацією для юних футболістів стала інформація про те, яка винагорода передбачена для переможця і призерів всеукраїнського етапу Національного кубку. А винагорода неабияка: організатори подбали, щоб кращі шкільні команди України отримали можливість побувати на вирішальних матчах справжнього, дорослого «Євро-2012»! Крім того, є інформація, що переможців шкільного кубка нагороджуватиме не абихто, а сам президент УЄФА Мішель Платіні! Тож юнаки старалися із усіх сил, аби зробити крок до наступного раунду.
Волею жеребу, команда ЗОШ №9 — переможець міського турніру — включилася у боротьбу зі стадії півфіналу. На жаль, не змогли до неї приєднатися земляки з Городниці, котрі в чвертьфіналі поступилися школярам із Баранівки. Також у півфінал пробилися команди Червоноармійська (перемогли представників Романова) та Ємільчиного (у серії післяматчевих пенальті здолали команду з Олевська).
У півфінальній парі Баранівка-Ємільчине основний час гри завершився внічию — 1:1. Путівку до третього (обласного) етапу кубка здобули школярі з Баранівки, котрі виявилися влучнішими під час виконання серії післяматчевих пенальті. А новоград-волинці вирішили не доводити справу до футбольної лотереї і впевнено здолали команду з Червоноармійська ще в основний час гри — 3:0. Серед кращих у своїй команді вчитель фізкультури ЗОШ №9 Юрій Ковальчук відзначив Андрія Захарчука, Максима Радченка, Артема Хомутовського, Артема Назолу та Романа Адамського.
* * *

Третій етап Національного кубка шкільного футболу «Євро-2012» відбувся 17-19 квітня у Житомирі. Тут зійшлися вісім команд — по два переможці чотирьох зональних турнірів. Шкода, але команда Новоград-Волинської ЗОШ №9 не змогла продовжити переможну ходу. За свідченнями очевидців, маючи значну перевагу, нашим школярам так і не вдалося «розпечатати» ворота команди з Довбиша — суперника по чвертьфіналу. До того ж, новоград-волинці не реалізували пенальті у стартові хвилини гри, і матч завершився нульовою нічиєю. А в серії післяматчевих пенальті молодь із Довбиша виявилася максимально влучною — 4:1 на їхню користь.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА