ПРОРИВ У СУПЕРЛІГУ!

ПРОРИВ У СУПЕРЛІГУ!

ТЕНІСНА КОМАНДА «ЮНІК-ФАРМА» — ЧЕМПІОН УКРАЇНИ
Новоград-Волинська тенісна команда «Юнік-Фарма» під керівництвом директора однойменного підприємства Михайла Махінова з першої спроби виграла клубний чемпіонат України з настільного тенісу серед команд вищої ліги! Причому, зробила це впевнено і красиво, оформивши у підсумковій турнірній таблиці значний відрив від команд, що посіли 2-4 місця.
Нагадаємо, що цей сезон у вищій лізі українського настільного тенісу став для «Юнік-Фарми» дебютним. Рівно рік тому, вперше в історії, новоград-волинські майстри малої ракетки, вигравши першість першої ліги Центрального регіону, здобули право на участь у вищій лізі. І ось — черговий успіх, який відкриває двері до еліти вітчизняного настільного тенісу — Суперліги.

Заключний, четвертий тур клубного чемпіонату України з настільного тенісу (чоловіки, вища ліга) рішенням профільної федерації, яка пішла назустріч численним проханням звягельчан, було проведено у Новограді-Волинському 20-22 квітня. Учасників змагань, як і в попередні рази, приймав колегіум.
Церемонія народження переможців відбулася за участю президента Федерації настільного тенісу України В.І.Ландика та директора клубного чемпіонату України, члена виконкому ФНТУ І.М.Тираспольського. Вони високо оцінили спортивний рівень гравців команди «Юнік-Фарма», висловили надію, що новоградці зможуть стати боєздатною одиницею у турнірі Суперліги, що візьме старт восени.
«Команда Новограда-Волинського показала високі результати. І це говорить про те, що ви гідні бути в Суперлізі. Звичайно, там команди сильніші, більш високого класу. Але це не означає, що ви не в змозі з ними суперничати на рівних», — висловив комплімент на адресу місцевого клубу голова Федерації настільного тенісу України.
Природно, що у Суперлізі підвищені вимоги не тільки до рівня гравців, а й до інфраструктури. Член виконкому ФНТУ Ізяслав Тираспольський, у експрес-коментарі для газети «Звягель» щодо підсумків чемпіонату, зауважив про два важливі моменти, про які має подбати клуб «Юнік-Фарма». Йдеться про покращання якості освітлення в залі, де проводяться ігри, та про облаштування місць для глядачів.
Щодо іншого, то, за словами пана Тираспольського, в новоградському тенісі все гаразд — є надійний спонсор, досвідчені, а також молоді й перспективні гравці — вихованці Новоград-Волинської ДЮСШ. До речі, двоє з них — Микола Корнієнко (13 років) й Артем Гороницький (17 років) — спробували свої сили в іграх цього туру. Відзначимо також, що в номінації «Кращий гравець» переміг Павло Скок («Юнік-Фарма»).
Олег БРЮХАНОВ