ЗВЯГЕЛЬСЬКІ БОРЧИНІ — НА П’ЄДЕСТАЛІ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ

ЗВЯГЕЛЬСЬКІ БОРЧИНІ — НА П’ЄДЕСТАЛІ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ

\"ЗВЯГЕЛЬСЬКІНещодавно у Запоріжжі було проведено чемпіонат України з вільної боротьби серед жінок. Збірна Житомирської області, представлена вісьмома учасницями, наполовину складалася з представниць новоград-волинської школи вільної боротьби. До речі, всі четверо — майстри спорту України. Дві борчині й на цьому чемпіонаті зуміли пробитися до числа призерів.
Найкращий результат (друге місце) серед новоград-волинських спортсменок у Тетяни Лавренчук, котра виступала в олімпійській категорії — 63 кг. Вона, за свідченням одного з тренерів команди Анатолія Ясиневича, показала дуже гарну й гостру боротьбу й перемогла в чотирьох сутичках, пробившись до фіналу. У вирішальному двобої Тетяні протистояла цьогорічна чемпіонка Європи, майстер спорту міжнародного класу Юлія Остапчук зі Львова. На жаль, львів’янка виявилася сильнішою в обох періодах.
\"ЗВЯГЕЛЬСЬКІПідтримала успішний почин колеги по команді Ольга Прохор, переможна серія якої також досягла чотирьох сутичок. Втім, боротьбу за вихід до фіналу Ольга, хоча й мінімально, але програла (також львів’янці). У втішному фіналі наша землячка здолала представницю Києва й посіла третє місце.
По дві перемоги здобули Наталія Перепьолкіна і Віта Блиндюк. Але цього виявилося замало, щоби втрутитися у розподіл призових місць. За підсумком чемпіонату дівчата посіли 7-8 місця.
* * *

«Проявили характер і волю до перемоги», — так коротко, але ємко оцінив виступ місцевої юнацької команди на чемпіонаті Житомирської області з вільної боротьби серед юнаків 1995-97 років народження тренер Анатолій Ясиневич. Здобуток команди — три перших і чотири третіх місця.
\"ЗВЯГЕЛЬСЬКІЧемпіонами області стали Артем Хмарський (категорія 63 кг), учень п’ятої школи Ігор Приймак (59 кг) та учень СШ №4 Сергій Ясиневич (76 кг). Другі місця посіли Ігор Іскров (СШ №4), Ігор Шевчук (ЗОШ №7) та Араїк і Артур Бурнутяни (ЗОШ №10).
«Цей чемпіонат був непростим, адже розглядався, як відбірний турнір до чемпіонату України, що пройде в червні в Івано-Франківську», — зауважив тренер, водночас, висловивши подяку директору сьомої школи Віктору Овдіюку за підтримку й допомогу при організації тренувального процесу.
Олег БРЮХАНОВ