«СУХЕ» ВІДКРИТТЯ СЕЗОНУ

«СУХЕ» ВІДКРИТТЯ СЕЗОНУ

Від команди «Авангард» — презент у відповідьНульовою нічиєю завершився футбольний матч, що офіційно відкривав сезон на центральному міському стадіоні. Місцевий «Авангард» відпустив із миром команду «Прес» із Радомишля — суперників по 1/8 фіналу кубка області.
Другий рік поспіль відкриття футбольного сезону в Новограді-Волинському відбувається за участю Голови Верховної Ради України Володимира Литвина. Як і торік, команда «Авангард» отримала в подарунок від земляка нову форму та інший необхідний спортінвентар. Пообіцявши невдовзі організувати товариську гру між «Авангардом» та командою ветеранів київського «Динамо» та зробивши перший символічний удар по м’ячу, Литвин відбув у справах. А гравці «Авангарду» вже у новій формі з перших хвилин взялися штурмувати ворота суперника.
Перебіг подій у стартові хвилин п’ятнадцять налаштував уболівальників на оптимістичний лад. Здавалося, що ось-ось — і авангардівці розпечатають ворота «Преса». Тим більше, що вийшли вони практично в бойовому складі. Не було тільки Ігоря Носарєва, котрий відбував дискваліфікацію через вилучення в попередній грі. (Тут варто зауважити, що сезон для команди розпочався кількома днями раніше, коли тут же, на стадіоні «Авангард», у матчі 1/16 фіналу кубка області було обіграно команду «Атлет» із с.Гуйва Житомирського району — 4:0).
Проте час минав, а голів не було. Декілька разів зі штрафних пробив по воротах Ярослав Корнійчук — у рамку не поцілив. Замість удару із вигідної для взяття воріт позиції зробив не точну передачу Юрій Перін. Не змогли замкнути навісну подачу з флангу одразу двоє гравців «Авангарда», котрі опинилися без опіки у воротарському майданчику «Преса». А найбільш небезпечний момент першого тайму, коли вболівальники вже радісно вдихнули повітря, щоб закричати «Гол!», також відбувся за участю Періна. Юрій пробив на силу із меж штрафного майданчика, воротар зреагував, але м’яч все одно вперто летів у ворота. І бути б голу, якби не захисник «Преса», котрий устиг вибити м’яча з самісінької лінії!
Із подій другого тайму запам’ятався хіба що удар зі штрафного у виконанні того ж таки Періна. Юрко смачно вліпив з лівої ноги, але м’яч просвистів поруч із боковою стійкою. А далі у грі «Авангарду» почало спостерігатися більше сумбурних, аніж осмислених дій. Господарі поля не опустили руки і таки прагнули відзначитися голом, але щоразу чогось не вистачало. Виникали проблеми, як кажуть, з останнім пасом.
Що ж до гостей, то склалося таке враження, що вони приїхали до Новограда по нічию і всі сили доклали, щоб її здобути. Було помітно, що гравці «Преса» відверто не поспішали вводити м’яч у гру, раз за разом потребували медичної допомоги — словом, використовували всі відомі футбольні хитрощі, щоб збити темп гри й потягти час.
Тож, домашня «нулівка» спонукає «Авангард» до результативної гри у матчі-відповіді, що відбудеться 5 травня. Будемо вірити, що команда зробить відповідні висновки й підбере ключі до воріт минулорічного володаря кубка області.
Відзначимо, що продовжує похід за кубком області ще один представник Новоград-Волинщини — команда «Полісся» з Городниці. Після перемоги в 1/16 фіналу над «Шкіряником» з Бердичева (5:0), городничани в першому матчі 1/8 розгромили команду «Дружба» з Червоноармійського району — 7:0.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА