СТРАХОВИЙ СТАЖ: ВСЯ ПРАВДА

Новоград-Волинська міська виконавча дирекція Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності надає відповіді на такі запитання:
— Який саме документ підтверджує страховий стаж працівника з 01.01.2011 р.?
— Страховий стаж працівника з 01.01.2011 р. можна підтвердити витягом з державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі — Державний реєстр).
Відповідно до ст.16 Закону №2464, Державний реєстр створюється для забезпечення: ведення обліку платників і застрахованих осіб у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та їх ідентифікації; накопичення, зберігання та автоматизованої обробки інформації про сплату платниками єдиного внеску та про набуття застрахованими особами права на отримання страхових виплат за окремими видами загальнообов’язкового державного соціального страхування; нарахування та обліку виплат за окремими видами загальнообов’язкового державного соціального страхування. Державний реєстр складається з реєстру страхувальників і реєстру застрахованих осіб.
Статтею 20 Закону №2464 передбачено, що персоніфіковані відомості про заробітну плату (дохід, грошове забезпечення, допомогу, компенсацію) застрахованих осіб, на яку нараховано і з якої сплачено страхові внески та інші відомості, подаються до Пенсійного фонду роботодавцями, підприємствами, установами, організаціями, військовими частинами та органами, які виплачують грошове забезпечення, допомогу та компенсацію відповідно до законодавства. Відомості про страховий стаж та заробітну плату (дохід, грошове забезпечення) розмір сплаченого єдиного внеску та інші дані, що містяться в реєстрі застрахованих осіб, використовуються для обчислення та призначення страхових виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхування.
— Чи має право працівник служби персоналу вимагати при прийнятті на роботу дані персоніфікованого обліку робітника?
— Пенсійний фонд України, орган, уповноважений, відповідно до ст. 20 Закону №2464, вести облік платників єдиного внеску, забезпечувати збір та ведення обліку страхових коштів, контролювати повноту та своєчасність їх сплати, вести Державний реєстр загальнообов’язкового державного соціального страхування та виконувати інші функції, передбачені законом. Пенсійний фонд та його територіальні органи зобов’язані надавати безоплатно на вимогу застрахованих осіб інформацію, що міститься на їх персональних облікових картках у Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування; надавати безоплатно платникам єдиного внеску в усній та письмовій формі консультації з питань застосування законодавства про збір та ведення обліку єдиного внеску, роз’яснювати їхні права і обов’язки.
У зв’язку із тим, що інформація, яка міститься на персональних облікових картках застрахованих осіб у Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування надається на вимогу застрахованих осіб та працівник служби персоналу не має права вимагати при прийнятті на роботу дані персоніфікованого обліку робітника.
При цьому працівник служби персоналу має роз’яснити найманому працівнику, які документи необхідні для призначення страхових виплат.
— Якщо прийнятий на роботу працівник відмовляється надати дані персоніфікованого обліку до служби персоналу, згідно з яким документом нараховувати страховий стаж у такому випадку?
— У разі, якщо прийнятий на роботу працівник відмовляється надати дані персоніфікованого обліку, починаючи з 01.01.2011 р. до служби персоналу, то страховий стаж необхідно застосувати, згідно з трудовою книжкою, за весь період діяльності по 31.12.2010 р. включно.
— Чи може відмова працівника про надання даних персоніфікованого обліку бути підставою для неприйняття службою персоналу та бухгалтерією листка непрацездатності до оплати? Який законодавчий документ це регламентує?
— Відповідно до ст. 51 Закону №2240 підставою для призначення та виплати матеріального забезпечення є виданий в установленому порядку листок непрацездатності, тому відмовити в призначенні та виплаті матеріального забезпечення за умови, якщо працівник відмовляється надавати свої дані персоніфікованого обліку після 01.01.2011 р., є неправомірним.
— Чи може бути надана інформація стосовно даних персоніфікованого обліку працівників, згідно запиту адміністрації товариства, до Пенсійного фонду?
— Зазначене питання не належить до компетенції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, оскільки володарем бази персональних даних — Державного реєстру — є Пенсійний Фонд України.
В.ШАЛУХІН, директор Н.-Волинської міської виконавчої дирекції ФССзТВП