ПОБИЛИ ДВА РЕКОРДИ!

ПОБИЛИ ДВА РЕКОРДИ!

4-5 травня у Новограді-Волинському відбувся чемпіонат Житомирської області з важкої атлетики серед дівчат 1996 року народження й молодших. Нагадаємо, наприкінці лютого, також у Новограді, було проведено перший за багато останніх років чемпіонат області з цього виду спорту серед юнаків і дівчат. І ось цього разу — дебют саме дівочої першості. Її учасниками стали 50 юних спортсменок, котрі представляли команди Новоград-Волинської ДЮСШ, Новоград-Волинського, Андрушівського, Коростенського й Баранівського районів.
Організатор турніру — тренер-викладач­ відділення важкої атлетики міської ДЮСШ Валерій Постіженко — відзначив, що наймасовіше цього разу був представлений Новоград-Волинський район, виставивши одразу три команди по десять учасниць.
Проте найбільш вдало виступили спортсменки з нашого міста, до речі, учениці школи-інтернату. Авторами обласних рекордів стали Олена Фанта й Вікторія Осипчук (обидві представляли команду міської ДЮСШ). Олена Фанта у ваговій категорії 48 кг за сумою двоборства підняла 70 кг (!) і посіла абсолютне перше місце на змаганнях. Вікторія Осипчук оновила обласний рекорд у категорії 34 кг. Гарний результат також в активі Ганни Федоренчик (категорія 44 кг).
На схвальні відгуки фахівців заслуговують представниці Новоград-Волинського району Таїсія Боровик, Анастасія Переходюк та Анжела Семенюк. Наймолодша учасниця змагань, десятирічна Аміна Чуданович (міська ДЮСШ) посіла друге місце.
Учасників та гостей турніру привітали начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту міської ради В. Гамма та головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА П.Подкаура. З метою набуття досвіду турнір відвідали шестеро тренерів із різних районів області, адже Новоград-Волинщина нині виступає законодавцем моди у важкій атлетиці на Житомирщині.
Окрему подяку Валерій Постіженко висловив директору економіко-гуманітарного коледжу Миколі Горбатюку та завідуючому кафедрою фізичного виховання і спорту коледжу Анатолію Живанюку за надання спортивного залу для проведення змагання та допомогу при їх організації. До речі, серед учасниць турніру були й студентки коледжу, де цей вид спорту набуває розвитку.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Юрія ДРОБОТА