ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРАЦІВНИКІВ ТОРГІВЛІ

Упродовж травня в загальноосвітніх навчальних закладах держави пройдуть святкові заходи, присвячені останньому дзвонику та випускним вечорам, під час яких більшість дітей буде знаходитися без нагляду дорослих у розважальних закла­дах та місцях відпочинку.
У лютому 2010 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», яким внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме до статті 156, якою передбачено заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років.
Окремо інформуємо, що порушення працівником підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами, тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Міліція звертається із проханням неухильно дотримуватися чинного законодавства, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям. Адже кожен з нас відповідає за майбутнє покоління. Продаючи спиртне та цигарки дітям, задумайтеся, що хтось може запропонувати закурити чи випити й вашій дитині. І ніхто не знає, що після цього може статися...
УКМСД МВС України