ПІЗНО СПОХВАТИЛИСЯ…

ПІЗНО СПОХВАТИЛИСЯ…

\"ПІЗНОПРОВАЛИВШИ ПЕРШИЙ ТАЙМ У ЄМІЛЬЧИНОМУ, «АВАНГАРД» ПРОЩАЄТЬСЯ З НАДІЄЮ НА КУБОК
Футбольний клуб «Авангард» припинив похід за кубком області на чвертьфінальній стадії, поступившись у матчі-відповіді ФК «Бараші» з Ємільчинського району — 4:2.

Багато хто з місцевих уболівальників був схильний до думки, що чвертьфінальне кубкове протистояння з минулорічним чемпіоном області новоградці програли ще вдома. Нагадаємо, у домашній грі, 9 травня, ФК «Авангард» по ходу матчу вів 2:0, але не зумів зберегти прийнятний для себе рахунок. Гості забили такі потрібні для себе виїзні голи й досягли перед домашнім поєдинком комфортної нічиєї.
Та все ж уболівальники вірили в «Авангард». Завдяки спонсорам, було організовано виїзд значної групи новоград-волинських любителів футболу, які забезпечили своїй команді шалену підтримку в гостьовому матчі, що відбувся 12 травня у Ємільчиному.
Початок гри минув у майже рівній боротьбі, із незначною перевагою ФК «Бараші» у володінні м’ячем. Хоча у новоградців наступальні дії відверто не клеїлися, номінальні господарі поля теж не могли самостійно створити гостроту біля воріт «Авангарду». І ось їм «на поміч» прийшли наші захисники. Спочатку Віталій Ванжура необачно відпасував упоперек поля неподалік від власних воріт. Нападаючий «Барашів», перехопивши цей пас, від такого «подарунку» не відмовився і, вийшовши на ударну позицію, без проблем поцілив у ворота. Воротар Максим Дубров у цій ситуації був безсилий врятувати команду. Йшла дев’ятнадцята хвилина гри…
А через 15 хвилин по воротах Дуброва було знову завдано результативного удару. Цього разу захисники «Авангарду» дозволили супернику все розіграти, як по нотах: подача з правого флангу, скидка головою в центр воротарського майданчика, знову удар головою впритул і гол — 2:0.
Втретє новоградці пропустили з пенальті за 5 хвилин до кінця першого тайму й пішли на перерву за практично безнадійного рахунку. Але головне, що «Авангард» демонстрував у першій 45-хвилинці настільки беззубу атаку, що не видно було жодних перспектив щось змінити у другій половині гри.
Але, вочевидь, тренер Андрій Лось у перерві знайшов потрібні для мотивації слова, бо на другий тайм вийшла команда, налаштована по-бойовому. «Авангард» нарешті згадав, де знаходяться ворота суперника, й почав нагнітати ситуацію. Принаймні, був контроль м’яча і спроби переломити хід поєдинку. На 59-ій хвилині перший гол у відповідь вдався Ігорю Носарєву — 3:1. Новоградці пішли в атаку великими силами і створили ще декілька нагод для взяття воріт. Але, як часто стається в подібних випадках, пропустили контратаку. Перериваючи простріл із флангу, у власні ворота зрізав м’яч Дмитро Горбаченко.
Проте перемогти з різницею у три голи «Барашам» не вдалося. Дмитро Горбаченко, обігравшись із Періним, увірвався до штрафного майданчика гостей, де був зупинений із порушенням правил. Одинадцятиметровий удар реалізував Ігор Носарєв, оформивши таким чином дубль. Хоча навряд чи цей локальний успіх додав йому настрою, як власне, й усім гравцям та вболівальникам «Авангарду».
У півфіналі ФК «Бараші» зустрінеться зі ще одним представником Новоград-Волинщини — клубом «Полісся» з Городниці. Городничани волею жеребу на кожній стадії отримували не вельми сильних суперників і впевнено з ними розбиралися. Чого насправді варте «Полісся» в цьому сезоні, побачимо у матчах із «Барашами». Нині є інформація, що домашню гру клуб із Городниці проведе у Новограді на стадіоні «Авангард». Тож, слідкуйте за афішами, щоб не прогавити це інтригуюче протистояння.
* * *

Наприкінці минулого тижня з’явилася інформація, що ФК «Авангард» нарешті вдалося заявити у розіграш чемпіонату України серед аматорських команд. Гравці й керівництво клубу зібрали необхідні для заявки документи, але їм знову було відмовлено. Враховуючи, що аматорський чемпіонат вже стартував і в ньому зіграно два тури, навряд чи «Авангарду» вдасться «вписатися» по ходу першості.
Олег БРЮХАНОВ