ГОРОДНИЦЯ Й БАРАШІ КАТАЮТЬ НУЛІ

Півфінал кубка Житомирської області з футболу таки не оминув Новоград-Волинський. Хоча місцевий «Авангард» і не зумів пробитися до цієї стадії, виручив район — команда «Полісся» з Городниці, впевнено розібравшись із усіма суперниками на попередніх стадіях, не залишила Новоград-Волинщину без представництва в цьому турнірі. Домашній матч було вирішено провести на міському стадіоні «Авангард». У суперниках — добре знайомий місцевій публіці, недавній кривдник «Авангарду» — ФК «Бараші» з Ємільчинського району.
Гра, що відбулася минулої суботи, 19 травня, викликала жвавий глядацький інтерес. Крім місцевих уболівальників, приїхали любителі футболу з Городниці та Ємільчинського району. Всі очікували на цікаве протистояння минулорічного чемпіона й команди-несподіванки цього сезону. Але матч аж надто видовищним не видався. Можливо, тому, що команди намагалися діяти максимально обережно, адже на кону — вихід до фіналу.
Основні події розвивалися переважно в центрі поля, було багато силової боротьби, але мало по-справжньому гольових моментів. Відзначимо, що ближче до перемоги все ж були номінальні господарі. Гравцям «Полісся» у першому таймі вдалося створити дві чудові нагоди, щоб відзначитися голом, але щоразу не складалося із завершальним ударом. У першому випадку, щоправда, м’яч було вибито ледь не з лінії воріт, а ось у другому — нападник городничан, після перспективного навісу з флангу, пробив кострубато, й воротареві «Барашів» вдалося перевести м’яч на кутовий.
Привернув увагу ще один цікавий момент. Майже всі гравці основного складу «Полісся» — доволі високі, міцної статури. Тож, могли б використати перевагу у зрості при виконанні кутових чи навісах із флангів. Але чи то оборонці «Барашів» діяли безпомилково, чи у «Полісся» гра не клеїлася, — матч так і завершився нульовою нічиєю. Втім, це не такий вже й поганий результат перед виїзним поєдинком, адже, за кубковими правилами, городничан тепер влаштує не тільки перемога, а й будь-яка результативна нічия.
У другому півфіналі СК «Коростень» вдома приймав ФК «Зоря-Енергія» з Романова й переміг — 2:0.
* * *

Тим часом, 18 травня, було проведено жеребкування ще одного кубка області з футболу, що проводитиметься під егідою іншої федерації, яких, як відомо, на Житомирщині діє аж дві. Тож, «Авангард» знову отримав шанс поборотися за кубок і реабілітуватися перед місцевими уболівальниками. У чвертьфіналі новоградці зіграють проти малинського «Металурга». Ігри цієї стадії заплановано на 26 травня й 2 червня.
Олег БРЮХАНОВ