ЗАВДЯКИ ЧОМУ БУДЕТЕ ПЕРЕМАГАТИ?

Часто мене дивує і навіть обурює — наскільки вже легковірними та недалекоглядними вважають столичні «піарщики» нас, простих жителів периферії, використовуючи різноманітні засоби впливу на майбутніх виборців. А про те, що вибори не за горами, свідчать не лише листки календаря, де до початку виборчих перегонів залишилося трохи більше місяця, а й раптова активність політиків, котрі роками не з’являлися в нашому краю, та й, власне, знати не хотіли нічого про те, як нам тут живеться-можеться, і раптом заявляють, що в цьому краю переможуть на виборах. Саме так можна розцінювати заяву, що пролунала на прес-конференції Арсенія Яценюка у Житомирі, 14 травня, і яку цитувало чимало інтернет-видань. Політик представив своїх ставлеників на мажоритарних округах Житомирщини. Не оминув увагою і Новоград-Волинський округ, заявивши тут переможцем Віталія Француза.
Така самовпевненість не може не дивувати. Чесно намагалася пригадати, хто ж такий цей кандидат і що, власне, ним зроблено. Очолював свого часу обласну раду, а більше чомусь і не згадалося нічого... То завдяки чому, панове, будете перемагати?
На жаль, багато лунає обіцянок, ще більше їх буде ближче до виборів. Як правильно оцінити ту чи іншу людину? Власне, нічого тут складного немає, мудрість дуже проста — за її справами. Той, хто роками творив добро для людей, і має бути нашим обранцем.
Новограду-Волинському в цьому плані пощастило особливо — ми маємо Володимира Литвина. Мені, як журналісту, не раз доводилося чути на різних зібраннях саме таке твердження від колег з інших регіонів нашої держави. І, мабуть, не варто зайвий раз переконувати моїх земляків у тому, що більше, як Володимир Михайлович для нашого краю, не зробив ніхто. То з ким же порівнювати і на кого сподіватися? Питання, як то кажуть, риторичне.
Лариса ГЕМБАРСЬКА