НОВІ СОЦІАЛЬНІ ІНІЦІАТИВИ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ — В ДІЇ

На виконання нових соціальних ініціатив Президента України в державі проходить модернізація соціальних служб для повного охоплення увагою держави найуразливіших громадян. З цією метою виділена державна дотація місцевим бюджетам для покращання надання соціальних послуг в сумі 380,9 млн. грн. Дотація спрямовується центрам соціальних служб на введення посад фахівців із соціальної роботи для виявлення, оцінки потреб, надання соціальних послуг та здійснення соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Всього по Україні, відповідно до передбаченої дотації вводиться 12 тисяч посад фахівців, з них у Житомирській обл. по міських і районних ЦСССДМ-299.
Міською радою було проведено організаційні заходи щодо впровадження посади фахівця із соціальної роботи, прийнято низку сесійних рішень. У міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводилася організація робочих місць фахівців. З 02.07.2012 р. прийнято на роботу 6 фахівців із соціальної роботи, за якими закріплено 6 умовних мікрорайонів міста («Дружба», «Центр», «Морське», «Лубчиця», «Смолка», «М’ясокомбінат» ). Відповідно, створено робочі місця в ЗОШ №№6, 7, 8, 10, управлінні праці і соціального захисту населення міської ради, службі у справах дітей міської ради.
А нещодавно в місті пройшов регіональний навчальний семінар для новопризначених фахівців із соціальної роботи нашого міста, а також Новоград-Волинського ЦСССДМ та Баранівського РЦСССДМ. Залучилися до навчання фахівців спеціалісти не лише регіональних Центрів соціальних служб, а також представники Житомирського обласного ЦСССДМ.
Н.БОРИС, директор МЦСССДМ