НА МОСКОВСЬКИЙ ПОТЯГ ВІДКРИТО ПОПЕРЕДНІЙ ПРОДАЖ КВИТКІВ

ДО ТОГО Ж, ЗАЛІЗНИЧНИКИ ГОТОВІ ПРИСЛУХАТИСЬ ДО ПОБАЖАНЬ ПАСАЖИРІВ
Потяг у московському напрямку через Новоград-Волинський курсує ще з кінця травня, однак раніше квиток на нього можна було придбати тільки за добу або ж безпосередньо в добу відправлення. Втім, уже тиждень, як діє попередній продаж квитків на поїзд №77/78 сполученням «Ковель-Москва». Квитки зі станції Новоград-Волинський до Москви, а також назад можна придбати за 45 діб, щоправда, тільки у плацкарт­ний вагон. Про це газеті «Звягель» повідомила начальник вокзалу станції Новоград-Волинський-1 Любов МАЦЮК. Також, як розповіла Любов Леонідівна, нині керівництво залізниці проводить опитування серед пасажирів, вивчаючи попит за напрямками.

Як ідеться в повідомленні Коростенської дирекції залізничних перевезень, з метою виявлення побажань та пропозицій щодо зручності курсування поїздів по дирекції, в період із 11 липня по 15 серпня проводиться маркетингове дослідження серед пасажирів. Біля стендів розкладу руху поїздів на крупних станціях дирекції розміщено спеціальні скриньки, користуючись якими, пасажири мають можливість висловити побажання щодо курсування поїздів. Є така скринька й на вокзалі в Новограді-Волинському.
Як розповіли в адміністрації вокзалу, за той час, що діє скринька, свої пропозиції висловили десять осіб. Найбільш рейтинговим у списку побажань є прохання про відновлення курсування поїзда «Львів-Луганськ», який, нагадаємо, з нового розкладу слідує лише по маршруту «Київ-Луганськ». За це висловилися шестеро. Двоє респондентів просять Коростенську дирекцію збільшити кількість днів, по яких курсує денний приміський дизель-поїзд «Новоград-Волинський-Житомир». Крім цього, були пропозиції щодо відновлення поїзда «Житомир-Харків», а також про встановлення зупинки швидкісному поїзду №169/170 сполученням «Київ-Львів-Київ» зі збереженням попередньої вартості проїзду.
Зупинимось детальніше на останній пропозиції. Як відомо, швидкісному поїзду «Київ-Львів-Київ» відносно недавно було встановлено зупинку по станції Новоград-Волинський, але, із вводом у дію на цьому маршруті надшвидкісних «Хундаїв», зупинку скасували. В той же час, як свідчить практика, експрес до Києва користувався значним попитом серед новоград-волинських пасажирів, немало з яких — студенти. Тож, якщо хто пам’ятає приказку: «Стукайте — і вам відчинять», то не баріться і вносьте свої побажання й пропозиції до згаданої скриньки. Особливо сьогодні, коли залізничники самі виступили з ініціативою почути глас громади.
Олег БРЮХАНОВ