«ЗАПОБІГТИ. ВРЯТУВАТИ. ДОПОМОГТИ»

«ЗАПОБІГТИ. ВРЯТУВАТИ. ДОПОМОГТИ»

У п’ятницю, 20 липня, служба цивільного захисту в м.Новоград-Волинський та районі Міністерства надзвичайних ситуацій України, за підтримки управління освіти та науки, відділу культури Новоград-Волинського міськвиконкому, а також Новоград-Волинського міськрайонного територіально-медичного об’єднання, у міському Парку культури та відпочинку провели заходи у рамках Всеукраїнської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Мета акції — перш за все, профілактичний напрямок, а саме навчити дітей і дорослих правилам безпечної поведінки під час виникнення різних надзвичайних подій.
У ході проведення заходу було привернуто увагу значної кількості мешканців міста, що відпочивали у парку, а також і тих, хто дізнався про проведення акції рятівниками заздалегідь через місцеві засоби масової інформації. Рятувальниками було продемонстровано показ пожежної техніки та аварійного рятувального обладнання та методи роботи з ним. Пожежники державної пожежно-рятувальної частини №10 демонстрували свої професійні вміння та навички при гасінні умовної пожежі, рятуванні та евакуації потерпілого. У рамках проведення заходів було здійснено вивчення громадської думки щодо діяльності підрозділів МНС, організовано концертну програму.
Проведення подібних заходів переконливо засвідчує: живе і неформальне спілкування — найкраща форма навчан­ня правилам безпечної життєдіяльності, воно значно ефективніше, ніж інші форми навчання. Це ще раз говорить про важливість роботи, яка проводиться МНС, у справі захисту життя й здоров`я наших громадян.
О.ЗОЗУЛЯ, фахівець з оперативного реагування ДПРЧ №10, капітан служби цивільного захисту