ВИЇЗНЕ ПРОВЕДЕННЯ «ТРОЇЦЬКОЇ МОЛОДIЖКИ»

ВИЇЗНЕ ПРОВЕДЕННЯ «ТРОЇЦЬКОЇ МОЛОДIЖКИ»

Нещодавно на базі Свято-Троїцького кафедрального собору, з благословення владики Никодима, започаткувалися регулярні позабогослужбові зустрічі з новоград-волинською молоддю. Ідея проведення «Троїцьких молодіжок» зародилася після участі голови релігійної освіти і катехізації, сім’ї та молоді Житомирської єпархії протоієрея Валентина Мороза в Третій всеукраїнській молодіжній конференції, що проходила в м.Балаклава.
Ведучими «молодіжок» є архієрейський намісник собору протоієрей Валентин Мороз та священнослужителі храму: протоієреї Валентин Пелешок, Петро Зінчук та диякон Миколай Мізерний. Під час теплих, дружніх бесід у затишній обстановці за чашкою кави, чаю відбувається спілкування молоді зі священиками та між собою на різні цікаві, корисні проблемні життєві теми. Молодь має можливість письмово задати запитання і отримати щиросердечну, повну відповідь.
Зустрічі відбуваються у стінах собору щовівторка, о 19.00. Винятком став святковий сонячний день, 17 липня — день вшанування пам’яті Святих Царських мучеників і страстотерпців. Цього разу «Троїцька молодіжка» організувала виїзну зустріч на березі ріки Случ. До «молодіжки» приєдналися активісти молодіжного клубу активного покоління «NIKA», діти, хворі на ДЦП, вихованці недільних шкіл Свято-Троїцького кафедрального собору та парафії Святих Царських мучеників і страстотерпців.
Більшість учасників «виїзного засідання» були присутні на престольному святі парафії Святих Царських мучеників і страстотерпців, тому першою темою обговорення були враження від проведеного свята.
Після спільної молитви отець Валентин благословив стіл на галявині посеред вікових пахучих сосен, за яким зібралося понад 70 молодих людей. Молодь готувала шашлик, благодійники пригощали всіх морозивом, цукерками — було смачно.
Після трапези проводилися різні ігри, серед яких улюблена і активна гра у футбол. До речі, команда, яка складалася зі священиків, перемогла з рахунком 4:2. Гра підштовхнула до думки, що наступного разу варто закупити командні футболки для кращої організації поєдинку.
Подібні зустрічі сприяють згуртовуванню, спілкуванню, вселяють відчуття поваги та любові до ближнього. Дякуємо молодим християнам за активність.
Прес-служба Новоград-Волинського Троїцького округу