ДО УВАГИ РОБОТОДАВЦІВ!

НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ НАГАДУЄ ПРО НЕОБХІДНІСТЬ ПОДАННЯ ЗВІТНОСТІ ПРО ПРИЙНЯТИХ ПРАЦІВНИКІВ
Повідомляємо, що Наказом Міністерства со­ціальної політики України від 14.07.2011 р. №279, що набрав чинності 22.08.2011 року, змінена форма довідки про прийнятих працівників (ф.5-ПН), внесено зміни в інструкцію щодо її заповнення та змінені строки подання.
Роботодавці, які здійснюють прийом працівників на роботу (у тому числі іноземців та осіб без громадянства), подають форму звітності №5-ПН «Звіт про прийнятих працівників» центру зайнятості не пізніше 10 календарних днів з дня прийому працівника на роботу (першого робочого дня працівників). Якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, днем закінчення строку подачі звіту є перший за ним робочий день.
У разі відсутності факту прийняття на роботу працівників форма не подається. Також нагадуємо, що згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, передбачено, що неподання звітності про прийнятих працівників (форма №5-ПН «Про прийнятих працівників») або порушення термінів її подання, визначених Законом України «Про зайнятість населення», тягне за собою адміністративну відповідальність посадових осіб, підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, які використовують найману працю у вигляді штрафу: — від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню, тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Також наголошуємо на необхідності обов’язкового подання роботодавцями звіту за формою 3-ПН (звіт про наявність вакансій) при наявності вільної вакансії на підприємстві, установі, організації.
А.МАЛОВА, начальник відділу взаємодії з роботодавцями