Є ДВА РЕКОРДИ!

Є ДВА РЕКОРДИ!

НАЧЕ ІГРАШКОВІ, ВІКТОР ПРОКОПЕНКО ТЯГНУВ ДВІ 25-ТОННІ ФУРИ
Уявіть собі 25-тонну вантажівку. Уявили? А тепер спробуйте хоча б в уяві зрушити її з місця — зможете? Думаю, що навряд чи. А от стронгмен Віктор Прокопенко не тільки зміг, а ще й встановив два рекорди, занесені в Книгу рекордів Гіннесса України!
Місяці посилених тренувань, і ось 24 серпня, на День Незалежності України, під егідою Житомирської обласної федерації стронгменів, він подарував звягельчанам справжнє феєричне шоу. І дійсно було на що подивитися. Велика юрба людей прийшла підтримати земляка. Біля Будинку рад були припарковані дві величезні фури. Віктор, взявши на «буксир» спочатку один 25-тонник, протягнув його вулицею міста аж на 50 метрів. Перший рекорд є! Але на цьому наш богатир не зупинився. І ось до першого авто чіпляють друге — загальна вага 50 тонн! Напруження зростає. Ривок — і машини, зрушивши з «мертвої» точки, покотилися асфальтівкою, зупинившись на позначці 25 метрів. Представники Книги рекордів Гіннесса України чітко зафіксували встановлення двох рекордів. Вони ж зробили невеличкий подарунок Віктору, повідомивши, що його рекорди автоматично будуть зафіксовані в Книзі рекордів Європи.
Ми поцікавилися у Віктора, що спонукало його на такий вчинок. Він зізнався, що виною всьому — кохана дівчина Олеся. Хотілося довести, що він справжній чоловік. І саме їй присвячені встановлені рекорди.
Щодо майбутніх планів, то Віктор Прокопенко не збирається «почивати на лаврах». Незабаром він мріє побити рекорд Олександра Шепеля, який протягнув 10 мікроавтобусів «Мерседес-Спринтер» на відстань 20 метрів, а саме зчепити 11 «спринтерів» і ­протягнути їх на 25 метрів. Що ж — мрія, варта справжнього богатиря. Віримо, що вона здійсниться найближчим часом. А рекордсмену Віктору Прокопенку побажаємо міцного здоров’я. Так тримати!
Євген ЛУКОНІН