НАШІ ЛЮДИ — НА ПРИЙОМІ КОРОЛЕВИ ШВЕЦІЇ У НОБЕЛІВСЬКІЙ ЗАЛІ

НАШІ ЛЮДИ — НА ПРИЙОМІ КОРОЛЕВИ ШВЕЦІЇ У НОБЕЛІВСЬКІЙ ЗАЛІ

\"НАШІНечасто наші українці бувають у Стокгольмській ратуші, де з 1901-го року вручають премії нобелівським лауреатам. А щоб таке трапилося із кимось із новоград-волинців… І ось, нарешті, це сталося! Днями зі Швеції повернулася Ірина Солох із Новограда-Волинського. Звісно, Нобелівську премію вона там не отримала, але разом з представниками шестидесяти країн світу побувала на прийомі у королеви Швеції.
Такий масштабний захід відбувся для «золотих директорів» косметичної компанії «Оріфлейм» з усього світу, на честь 45-річчя компанії. А до зали нобелівських лауреатів лідерів запросили невипадково — потрапити на наймасштабніший в історії компанії захід стало блискучою мотивацією для тисяч людей, заслуги яких шведи прирівняли до найвищого рівня пошани.
— Поїздка тривала сім днів, — розповіла Ірина. Вражень отримала безліч, адже не кожен день доводиться спілкуватися із королевою. До речі, шведи і українці, — відзначила звягельчанка, — схожі щирістю і відкритістю, навіть на офіційному прийомі перших осіб держави між ними відчувалася особливо дружня атмосфера.
\"НАШІ— Де в Україні можна побачити фотографії сім’ї Януковича? Хіба що ексклюзив у «жовтій пресі», — поділилась враженнями наша землячка. — А у Швеції сімейні фотографії королівської родини можна купити на кожному кроці, і шведи із задоволенням це роблять. Королева навіть подякувала нам російською, бо кількість учасників з Росії та України була найбільшою — 427, загалом приїхало 10 тисяч людей!
— На прийомі нас частували улюбленими королівськими стравами. Неперевершений суп із морепродуктів особливо сподобався. Усе було дуже вишукано: жінки — у вечірніх ­сукнях, чоловіки — у ­фраках, атмосфера справжнього балу… Після таких поїздок і зустрічей з’являються нові емоції, плани, які не терпиться розпочати втілювати у життя!
Юлія КЛИМЧУК