ВАЖКА АТЛЕТИКА У ФАРВАТЕРІ СПОРТИВНОГО РУХУ МІСТА

«Як сукнороби чистять сукно, вибиваючи його від пилу, так гімнастика очищає організм». Ці слова в давнину промовив Гіппократ. Фізична культура виникла одночасно із загальною культурою на ранніх ступенях розвитку цивілізації.
Дійсно, фізична культура і спорт є запорукою здорової нації. Кожен рік у другу суботу вересня ми відзначаємо День фізичної культури і спорту — свято сили, краси, здоров’я, гармонії, бадьорого настрою та впевненості в майбутньому кожного громадянина нашої держави.
На виконання завдань Програми розвитку фізичної культури і спорту в нашому місті працюють центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», стадіон «Авангард» з біговими легкоатлетичними доріжками та мініфутбольним майданчиком з тренажерами, 2 спортивних клуби, 2 дитячо-юнацькі спортивні школи (міська ДЮСШ та КДЮСШ «Спартак»), де займаються біля 700 учнів, ДЮКФП з двоповерховим спортивним комплексом, стадіоном та мініфутбольними майданчиками, спортивні майданчики в мікрорайонах міста.
На цих спортивних об’єктах працюють тренери, вчителі фізкультури, інструктори-методисти. Кожна ЗОШ має спортивні зали. В місті культивується 20 видів спорту. Це четвертий показник по області.
Одна з кращих спортивних шкіл області — Новоград-Волинська ДЮСШ (директор Єрмаков В.П., завуч — Скідан О.В.). 20 років тому, завдяки ініціативі та старанням Володимира Петровича Єрмакова, міською радою була створена Новоград-Волинська ДЮСШ.
Завдяки наполегливій праці тренерів Олендера М.Ю., Майстра Л.Х. Суховецької Г.І., Левандовської Л.С., Корнійчука П.П., Осадчука В.І., Малиновського М.В., Ішкова В.В. та завуча Скідан О.В., вихованці школи ставали в різні роки чемпіонами області, України та Європи. За видатні досягнення тренерів та вихованців школи директору Єрмакову В.П. було присвоєно високе звання — Заслужений працівник фізичної культури та спорту України.
Чотири роки тому Володимир Петрович вирішив відкрити відділення важкої атлетики та запросив мене на посаду тренера-викладача. Через два роки наша школа вже мала перших чемпіонів області, а через три роки вихованці Новоград-Волинської ДЮСШ потрапили в десятку кращих юних важкоатлетів України. Вперше в області у відділенні важкої атлетики школи почали займатися дівчата.
Завдяки допомозі нашого земляка Голови Верховної Ради Литвина В.М., для відділення важкої атлетики ремонтуються два приміщення та буде закуплено спортивний інвентар. У цьому році чотири юні важкоатлетки школи поступили до спортивного ліцею.
Шановні спортсмени, тренери та вся фізкультурно-спортивна громадськість Новограда-Волинського! Сердечно вітаю вас із Днем фізичної культури і спорту — чудовим святом, яке пропагує силу, здоров’я та здоровий спосіб життя!
В.ПОСТІЖЕНКО, тренер-викладач відділення важкої атлетики Новоград-Волинської ДЮСШ, президент федерації важкої атлетики Житомирської області