ЗАВДЯКИ ЛИТВИНУ ВДАЛОСЯ ЗБЕРЕГТИ БРИГАДУ У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ

ЗАВДЯКИ ЛИТВИНУ ВДАЛОСЯ ЗБЕРЕГТИ БРИГАДУ У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ

Цієї неділі, 9 вересня, в нашій державі відзначається День танкістів, який є професійним святом військовослужбовців та ветеранів Новоград-Волинського гарнізону. Саме з цього приводу та про деякі особливості розвитку і становлення 30-ї механізованої бригади наші наступні інтерв’ю:
Олександр НЕСТЕРЕНКО, полковник, командир 30-ї окремої механізованої бригади — начальник Новоград-Волинського гарнізону:
— Насамперед хочу щиро привітати новоград-волинців, ветеранів 30-ї танкової дивізії, ветеранів Великої Вітчизняної війни, всіх військовослужбовців Новоград-Волинського гарнізону з таким гарним професійним святом — Днем танкістів. Наша 30-та окрема механізована бригада має славну історію, яка бере свій початок з далекого 1941 року. Особовий склад на той час 83-ї кавалерійської дивізії пройшов героїчний шлях і заслужив немеркнучої слави. В повоєнний період військовослужбовці дивізії самовіддано несли службу Батьківщині, примножуючи славні традиції воїнів-танкістів. За весь період своєї історії наше з’єднання зазнало багато переформувань: дивізія, танкова бригада, нині — механізована бригада. У непрості для нашої держави часи навіть поставало питання про розформування з’єднання. Про цю проблему дізнався наш земляк Володимир Михайлович Литвин, який зробив все можливе для того, щоб з’єднання існувало. Тому ми всі сьогодні вдячні Володимиру Литвину за те, що йому завжди була небайдужа доля нашого військового гарнізону, як і всі інші питання, які він успішно вирішував і вирішує на благо свого рідного краю.
Дмитро БОЄЧКО, ветеран військової служби, учасник бойових дій:
— Службі у Новоград-Волинському гарнізоні віддав 28 років свого життя, і це були, повірте, незабутні роки! У дивізії навчався в учбовому танковому батальйоні. Потім мене призначили механіком-водієм у танковому полку. 1972 року став заступником командира роти з озброєння. Я дуже хвилювався у той час, коли пішли чутки, що наше славне з’єднання буде розформоване і надзвичайно радів, як і всі мої колеги-ветерани, з того, що нашому земляку вдалося його зберегти.
Хочу сказати, що таких політиків як Литвин, є дуже мало. Він надзвичайно людяний і мудрий, з відкритим серцем ставиться до всіх людей — від малого до старого, незважаючи на посади та ранги. Він не тільки зберіг у Новограді-Волинському військовий гарнізон, а й опікується дуже багатьма проблемами нашого міста та району. Ми, ветерани, підтримуємо Володимира Литвина у всіх його починаннях.
Лариса ГЕМБАРСЬКА