Звягельчанин Олександр Дідовець — знову у Книзі рекордів України!

Звягельчанин Олександр Дідовець — знову у Книзі рекордів України!

Чергова спортивна перемога титулованого новоград-волинця сталася на 14-му міжнародному фестивалі ковальської майстерності, що цими днями проходив у Донецьку. Учасниками і гостями свята стали представники десяти країни — як ближнього зарубіжжя (росіяни й білоруси), так і Західної Європи (німці та іспанці). Вибагливу публіку приємно вразили своїми виробами майстри ковальського ремесла з Новограда-Волинського Віктор Баранніков та Юрій Захарчук. А Олександр Дідовець вкотре продемонстрував багатогранність гирьового спорту.
У рамках фестивалю ковальської майстерності було проведено богатирські ігри. Значимі досягнення фіксувалися у Книзі рекордів України. Причому, робив це особисто голова комісії проекту «Книга рекордів України» Ігор Підчібій.
Того дня Книга рекордів поповнилася п’ятьма новими записами. Один із них належить звягельчанину Олександру Дідовцю, котрий, попри травму руки, зумів 24 секунди протримати дві 24-кілограмові гирі у такому положенні, що навіть важко збагнути, як йому це вдалося. На долоню зігнутої у лікті руки наш силач поставив гирю ручкою донизу, а поверх — денцем до денця — ще одну таку саму гирю! Тож, хто не вірить, що це архіскладно, можете спробувати скласти конкуренцію, але майте на увазі, що особистий рекорд Олександра Миколайовича, щоправда, у «неофіційній» обстановці, складає аж 30 секунд.
Рекордсмен отримав відповідний диплом-посвідчення та низку пам’ятних подарунків. Але на цьому участь Дідовця у концертно-розважальній програмі свята не завершилася. Він також добряче подивував присутніх своїми коронними вправами, які ми, новоград-волинці, час від часу маємо можливість бачити у його виконанні під час місцевих святкових заходів.
«Два дні був екскурсоводом біля найбільшої на Україні колекції гир, що належить моєму товаришу, полтавчанину Олегу Морозу», — напівжартома розповідає Олександр Дідовець. А вже серйозно додає: «Колекція загалом важить близько двох тонн. До неї входять старовинні гирі, є й такі, що були виготовлені ще за часів царської Росії. Багато унікальних експонатів, серед яких гиря масою 117 кілограмів».
До речі, ця колекція (на фото) також занесена до Книги рекордів України. А от власний «запас» таких спортивних знарядь Олександр Миколайович оцінює як третю за значимістю колекцію гир в Україні.
Олег БРЮХАНОВ