Модель і стейдж-менеджер Олеся СЕЛІХОВА: «У Дубаях маю можливість займатися тим, що я люблю…»

Модель і стейдж-менеджер Олеся СЕЛІХОВА: «У Дубаях маю можливість займатися тим, що я люблю…»

\"МодельПершим конкурсом краси у житті Олесі СЕЛІХОВОЇ став місцевий «Міс-Звягель», а сьогодні у портфоліо 24-річної дівчини — зйомки для журналу «Maxim», у рекламі і телевізійних програмах, робота за кордоном. Маючи хороші зовнішні дані, моделлю вона почала підробляти ще в Україні. Сьогодні живе і працює у Об’єднаних Арабських Еміратах. За освітою Олеся — менеджер зовнішньоекономічної діяльності, а в душі — творча особистість. І, як властиво молодим людям, амбітна, впевнена і цілеспрямована.
Наше спілкування з Олесею відбулося в Інтернеті. Мене зацікавили професійні фотографії дівчини у одній із соціальних мереж, а вона охоче погодилася на віртуальне інтерв’ю. Чому наша молодь їде реалізовувати себе у «цивілізацію» і чого там досягає — про це наша розмова.


— Олесю, робота моделі — мрія багатьох красивих дівчат. Ти теж колись про це мріяла, разом з іншими учасницями конкурсу «Міс Звягель». Сьогодні вже маєш певний досвід цієї роботи. Ззовні усе красиво, а як зсередини?
\"Модель— Кожна робота по-своєму складна. Багато хто з дівчат захоплюється гарними фотосесіями, але далеко не кожна знає, що одних лише красивих даних від природи замало. У цій роботі слід докласти іноді божевільних зусиль, щоб бути затребуваною професійною моделлю. В першу чергу маю на увазі догляд за зовнішністю. Практично щоденні зйомки, покази — а це випробування для шкіри, волосся, ніг. При цьому потрібно завжди залишатися молодою і красивою, не кожна це витримує.
Для мене робота моделі не є основною. Працюю зараз сценічним менеджером (у нас це називається стейдж-менеджер) у нічному клубі «Cirque du Soir Dubai», концепія якого побудована на виступах артистів цирку.
— Я так розумію, що якщо у модельному бізнесі образ моделі для фотосесії чи показу створюють косметологи, візажисти і стилісти, то тут усе навпаки — ти працюєш над сценічними образами інших?
\"Модель— Ти права. У мої обов’язки входить «креативити» артистів, контролювати і придумувати номери для вечірок. Займаюся візажем, костюмами. Надзвичайно подобається ця робота, адже люблю перебувати у пошуку нових ідей. Не скажу, що мені складно придумувати теми для вечірок, якщо є достатній для цього бюджет. А от коли немає — доводиться творити і «витворяти». І це, напевно, найважче у роботі, адже кожного разу потрібно дивувати публіку.
— А як ти потрапила у Дубаї — найдорожче місто Близького Сходу?
— З раннього дитинства моїм захопленням були танці. Танцювала у «Веселці», «Проліску», шоу-балеті «Galaxy» і як PJ у клубі «Лагуна», у Рівному. Потім пройшла кастинг у клуб «Sanctury» у величезному комплексі «Атлантіс», що на пальмовому острові у Дубаї. Ця робота стала моїм першим досвідом роботи за кордоном. Тут я зайнялася пошиттям костюмів, пішла навчатися в університет, щоб досконало оволодіти англійською.
— Піджей — це нове слово у нашому лексиконі. Зрозуміло, що діджей, наприклад, заводить публіку музикою, а що робить піджей?
— Піджеї заводять публіку танцями. Їх ще називають аніматорами танцполу, завдання — створити настрій на танцполі, завести публіку, щоб усі «заворушилися». На цю роботу здебільшого беруть досвідчених танцюристів, які володіють бездоганним почуття ритму, хорошою пластикою, мають відмінну фізичну форму, привабливу зовнішність.
\"Модель— Модель, піджей, сценічний менеджер — усе це зовсім різнопланові професії. Поєднує їх хіба що емоційна насиченість і яскравість образів… А яка робота тобі особисто більше до душі?
— Робота стейдж-менеджера більш творча, дозволяє самореалізуватися. Це для мене важливо, адже люблю щось придумувати, не спати, творити… Знаєш, цей стан схожий на стан поетів чи художників, які в якийсь момент не можуть заснути, бо прийшло натхнення у пізній час, і хочеться висловити усі емоції творчо… У той же час ця робота робить мене більш організованою.
— Вважаєш, що в Україні для молоді бракує можливостей реалізувати себе?
\"Модель— Ні, я так не думаю. Інша справа, що не усі професії добре оплачуються у нас. Можна бути хорошим спеціалістом, але не мати належної винагороди за свою роботу, ідеї. А відтак не мати того, чого прагнеш у житті, жити комфортно і в задоволення. Тому не завжди українська молодь працює, ким мріє, або за спеціальністю. Живу в Дубаях третій рік, а в Новоград, додому, приїжджаю раз на рік, під час Рамадану.
— Ти задоволена перспективою, яка відкрилася перед тобою за кордоном і якої ти не мала вдома?
— Чесно кажучи, я ніколи не мріяла жити за кордоном. Просто так виходить зараз, що є можливість розвиватися у сфері, яку я люблю… І вже будь-яка мрія чи ідея стає не такою вже й захмарною. І при цьому — з гідною зарплатою.
\"Модель— Олесю, у тебе є заповітна мрія?
— Як у всіх, напевно, — кохати і бути коханою… І ще багато маленьких мрій: навчитися розмовляти іспанською і французькою мовами, побачити світ, стрибнути з парашутом… І, звісно, народити парочку красивих дітей! І ще я дуже рада, що вдома про мене цю статтю прочитають мої батьки…
— Що ж, Олесю, успіхів тобі у творчому і особистому житті!
— А тобі, Юліє, дякую дуже за привіт із рідного Новограда!
Розмовляла Юлія КЛИМЧУК
Новоград-Волинський — Дубаї
Фото з особистого архіву Олесі Селіхової