У Борисівці запалав блакитний вогник

24 вересня у селі Борисівка Новоград-Волинського району запалав блакитний вогник. Газифікувати свої будинки жителі села змогли за сприяння нашого земляка Володимира Литвина, який лобіює питання газифікації для населених пунктів свого рідного краю на найвищих державних рівнях. Як зазначила сільський голова Тамара Мосійчук, Володимир Михайлович допоміг вирішити борисівцям ще багато нагальних проблем. Так, завдяки коштам субвенції, вдалося провести ремонт сільської школи, модернізувати систему теплопостачання.
Від селян зі словами вдячності до Голови Верховної Ради, який особисто завітав того дня на церемонію символічного запалення газового факела у Борисівку, звернулася голова кооперативу по газифікації села Любов Коваль. Любов Іванівна зазначила, що проведення газу — це надзвичайно велика допомога людям, адже блакитний вогник у кожній хаті не лише покращує побут, а й значно полегшує повсякденну працю селян.
Відбулося також освячення газогону настоятелем сільського храму Святої Трійці отцем Михайлом.
Валентина Мосійчук, жителька села:
— Всі наші селяни чекали на газифікацію нашого населеного пункту з нетерпінням, і зустрічаємо ми це свято з великою радістю. Адже це насправді реальна допомога у вирішенні багатьох питань. Так, зранку вже не потрібно носити до хати дрова і розпалювати грубку, бо і вночі, і вдень можна, тільки запаливши сірника, відрегулювати ту температуру в будинку, яку забажаєш. Особливо це важливо у родинах, де живуть старенькі люди і є малі діти. В нашій сім’ї — троє дітей, старша дочка — студентка медколеджу, а менша дочка і син — учні молодших класів. Тож всі ми дуже задоволені тим, що нарешті скористаємося цим благом цивілізації і щиро вдячні Володимиру Литвину за допомогу.
Лариса ГЕМБАРСЬКА