Осінь багата на свята для працівників культури

Осінь багата на свята для працівників культури

Початок жовтня заряснів аж трьома святами: 1 жовт­ня традиційно відзначаємо День музики, 14-го — вітатимемо з Днем художника майстрів образотворчого мистецтва. Обидва свята об’єднуємо і 7 жовтня вітаємо викладачів Школи мистецтв із Днем вчителя!
Музична і художня школи донедавна працювали у місті як окремі самостійні структури галузі культури. Рішенням четвертої сесії міської ради від 29 квітня 2011 року було створено Новоград-Волинську школу мистецтв шляхом злиття двох шкіл. Сьогодні тут навчається близько 800 учнів.
Кожен із батьків, приводячи своїх дітей до Школи мистецтв, мріє про яскраве майбутнє своєї дитини. Звичайно, не кожен стане відомим виконавцем або майстром живопису, але те, що ці діти стануть багатші душею, — безперечний факт! Адже, навчаючись у Школі мистецтв, учні не лише отримують знання про відомих композиторів і художників, не лише оволодівають навиками музикантів і художників, але й за допомогою своїх вчителів долучаються до творчості, беручи участь у різноманітних конкурсах міського, обласного, всеукраїнського рівнів. Особливо приємно, що подекуди найнаполегливішим і найталановитішим підкорюються навіть міжнародні конкурси. За це вихованці дякують, перш за все, своїм наставникам-вчителям.
Високим рівнем професійної підготовки володіють більшість вчителів Школи мистецтв, але й серед кращих є кращі. Не бажаючи нікого образити (неможливо у стислій газетній інформації перерахувати всіх), назву деяких. У першу чергу, це вчителі з багаторічним досвідом викладацької роботи: Смірнов Б.Г., Гончарова Л.В., Тишкевич О.В., Шидер О.М., Нєстєров П.А., Целікова Л.М., Фадєєва Т.А., Клічановська О.В., Копач С.М., Муратова В.М.
Впевнена, що серед тих, кому сьогодні дякують учні і їхні батьки, — вчителі школи: Нєстєрова Т.М., Сергійчук О.А., Пасічник Л.В., Українець І.О., Хмілевська Л.І., Луценко Н.В., Фурман В.В., Гурбан О.М., Вагнер О.В., Афоніна Л.П., Вовк І.С., Федорова І.А., Гладун І.М., Адамович Л.В., Жижко С.Б., Язвинська Л.О.
Приємно, що виступи творчих колективів Школи мистецтв новоград-волинці часто і з задоволенням можуть побачити на сцені Палацу культури. Це — хори молодших і старших класів, ансамблі скрипалів, гітаристів, народних інструментів, музичний театр, вокальні ансамблі «До-мі-ні-ка» і «Цьомочки», народний камерний хор вчителів і народний ансамбль камерної музики «Класік», якими керують і у яких беруть участь викладачі музичного відділення.
А викладачі образотворчого відділення разом зі своїми талановитими учнями — активні учасники міських і обласних виставок мистецтва.
За творчу організацію роботи колективу дякую сьогодні директору Школи мистецтв Полтавченко Л.В., заступникам директора з навчально-виховної роботи музичного та образотворчого відділень Білявській О.Д. і Лєгєнзовій С.З нагоди свята — Дня вчителя — щирі вітання від відділу культури міської ради — усім працівникам Школи мистецтв!
Л.ГАММА, начальник відділу культури