Передвиборчі рейтинги: більшість — голосуватиме за В.Литвина

Такими є результати опитування у 65 окрузі, до якого входять м.Новоград-Волинський, Новоград-Волинський, Баранівський, Ємільчинський та Червоноармійський райони Житомирської області.
Опитування відбувалося протягом 1-21 вересня 2012 року. Методом особистого інтерв’ю було опитано 810 респондентів віком від 18 років.
В опитуванні наводяться такі показники — всі респонденти та ті, хто готовий голосувати. При цьому серед тих, хто готовий голосувати, за В.Литвина віддають голоси 87,4%, а за В.Француза — 9,6 %.
За партійними списками в 65-му виборчому окрузі відносно найбільшу кількість голосів отримали б три партії, які мають приблизно однаковий рейтинг — Партія регіонів (12,9%) ВО «Батьківщина» (12,9%), і «УДАР» Віталія Кличка (10,6%). За КПУ проголосували би 7%.
Як засвідчують результати опитування, лише В.Литвин є загальновідомим серед населення округу — 97% жителів знають його. Набагато менш, але все ж таки досить відомим є В.Француз, котрого знають 44% жителів. Решту кандидатів знають не більше чверті жителів округу.
Серед виборців ВО «Батьківщина» за єдиного кандидата від Об’єднаної опозиції мають намір проголосувати лише 30%, а 48% віддадуть голос за В.Литвина. Соціологи відзначають, що і серед тих, хто немає визначених партійних орієнтацій, а також виборців «УДАР» В.Кличка і Комуністичної партії більшість голосує також за В.Литвина, а це, відповідно, 57,1 та 51,8 відсотки.
Київський міжнародний інститут соціології