«Я — Ваша Людина!»

«Я — Ваша Людина!»

10 жовтня у Музеї-садибі родини Косачів відбулася презентація літературного нарису про життя і творчість Юрія КОВАЛЬСЬКОГО — поета, журналіста, колишнього редактора нашої газети. Вже 15 років, як пішов з життя Юрій Іванович, але його творчість продовжує жити у віршах, піснях. «Я — Ваша Людина» — так називається нова книга про земляка за авторством вчительки Світлани ЧЕЛЯДІНОЇ.
— Це моя данина пам’яті Юрія Ковальського, — поділилася авторка. — Адже його творчість заслуговує на широке коло читачів. На роздуми, викладені у нарисі, мене надихнула збірка колишніх випускників гімназії «Чого ми тут, на цій землі?», заснована на спогадах, листах і віршах, присвячених поету.
Так сталося, що за життя поета не вийшло жодної збірки. Тому з особливою турботою його дружина Галина Василівна КОВАЛЬСЬКА збирала по крупицях поетичну творчість, а згодом, за підтримки друзів і міської влади, у видавництві «НОВОград» світ побачили чотири збірки: «Зимові квіти», «Прозріння», «Днів моїх полічено хвилини» і «Вибрані твори».
— Вдячна, що люди поважають, читають і захоплюються творчою спадщиною Юрія Івановича. Переконана, що актуальність його поезій стане у нагоді учням, вчителям, батькам — усім, кому небайдужа любов до України і рідного краю, — сподівається дружина поета.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА