Відбирали корову з пістолетом

Нещодавно працівники міліції Олевського РВ УМВС України в Житомирській області затримали двох чоловіків, які обгрунтовано підозрюються у причетності до розбійного нападу з використанням предмета, схожого на пістолет, з метою незаконного заволодіння… коровою.
Жителька с.Болярка Олевського району Житомирщини зателефонувала до міліції по спецлінії «102» та повідомила, що на її чоловіка було вчинено розбійний напад. Під час уточнення всіх обставин повідомлення з’ясувалось, що предметом жадань невідомих нападників стала домашня худоба.
Як розповів потерпілий, збираючись продати корову, він підшукував для цього покупців. У селі про це знали, тож, коли у населеному пункті з’явились незнайомці, які заявили про наміри придбати живність, односельчани спрямували їх до двору чоловіка. Той ще й зрадів такій гарній нагоді, мовляв, покупці не забарилися й самі прийшли до нього.
Однак, як згодом з’ясувалось, радість була передчасною. Незнайомці, оглянувши живність, розхвалили її та зібрались купувати. Проте один із них, ніби ненароком пригадав, що вони щойно були у сусідньому селі, де дядько якраз хоче купити корову і дає більшу ціну, аніж можуть запропонувати вони. Спільними зусиллями чоловіки вмовили потерпілого поїхати з ними, аби самому сторгуватись із покупцем, а різницю, мовляв, візьмуть вони — за посередницькі послуги. Чоловік, не підозрюючи лихого, погодився.
Однак по дорозі, уже за селом, за словами потерпілого, наміри незнайомців явно перемінились. Погрожуючи йому предметом, схожим на пістолет, ті виштовхали чоловіка з машини та покинули на узбіччі, натомість самі гайнули лісовими дорогами, відвозячи у причепі корову.
Її власникові, який від такого розвитку подій перебував, практично, у шоковому стані, не залишилось нічого, як повертатись додому пішки і без грошей, і без худоби.
Встановити особи нападників вдалося завдяки низці оперативних заходів, а за декілька годин їх і затримали. Чоловіки проживали в одному з сіл Коростенського району, там же знайшлася й корова, відібрана у господаря. Втім, за версією затриманих, нічого такого розбійного в їх діях не було. Корову купили, гроші заплатили.
Наразі за фактом розбійного нападу порушено кримінальну справу за ч.2 ст.187 Кримінального кодексу України. Розслідування триває. Затриманим може загрожувати позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з конфіскацією майна.
Алла ВАЩЕНКО, СЗГ УМВС України в Житомирській області