Новий пішохідний міст з’єднає два мікрорайони

Новий пішохідний міст з’єднає два мікрорайони

\"НовийНовоград-Волинський, який мальовничо розкинувся на берегах тихоплинної Случі, не тільки пишається своїми незрівнянної краси краєвидами, а й має через це і деякі особливості. Однією з таких, досить проблемних, було те, що жителі двох мікрорайонів міста — «Смолки» та «Лубчиці», які знаходяться поряд, змушені були добиратися з одного в інший через ціле місто, адже їх роз’єднувала річка. Це створювало ряд незручностей і було очевидним, що потрібен міст. Однак справа це досить затратна, і міська влада не мала змоги виділити на це кошти. Тож мешканці обох мікрорайонів звернулися до Володимира Литвина з проханням посприяти у цій справі. І їх прохання було почуто — кошти надійшли! А саме 335 тисяч гривень на будівництво пішохідного мосту було виділено завдяки клопотанню Володимира Михайловича, з державної субвенції.
І вже 12 жовтня відбулася історична для всього міста подія — у мікрорайоні «Лубчиця» на березі Случі було проведено освячення місця, звідки розпочнеться будівництво мосту.
Символічний початок майбутнього будівництва зробили Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, міський голова Володимир Загривий та керівник будівельної підрядної організації «Приватний дім» Іван Хилько. Планується, що пішохідний міст через Случ 80 метрів завдовжки та два метри шириною буде збудований до кінця цього року.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Юрія ДРОБОТА