Плащаниця Пресвятої Богородиці у Новограді-Волинському об’єднала тисячі віруючих!

Плащаниця Пресвятої Богородиці у Новограді-Волинському об’єднала тисячі віруючих!

Тисячі людей зібралися 16 жовтня у приміщенні та на подвір’ї Свято-Троїцького храму з просвітленими, сповненими надії та радості обличчями. Цього дня у храмі перебувала одна з найбільших християнських святинь — Плащаниця Пресвятої Богородиці.
Як ми вже повідомляли, до України привезли Плащаницю Пресвятої Богородиці з Єрусалиму. Планувалося, що поклонитися Плащаниці матимуть змогу віряни деяких найбільших міст України. Новограда-Волинського не було в цьому переліку, але, на прохання своїх земляків, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин звернувся з листом до Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира з клопотанням, аби Святиня побувала і у нашому регіоні. Предстоятель Української Православної Церкви благословив перебування Плащаниці у Свято-Троїцькому храмі.
Тож зачерпнути духовної наснаги від святині та поклонитися їй цього дня до храму прийшли тисячі віруючих, серед яких був присутній і Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, його мама та рідні, а також приїхали люди з усіх куточків Житомирщини.
Варто зазначити, що в родині Литвинів духовні цінності в особливій пошані. Навідавшись якось у будинок батьків Володимира Михайловича, відразу зауважила, що тут не тільки скромно, просто і дуже охайно та затишно, а й у кожній кімнаті на чільних місцях — православні ікони.
Свого часу Володимир Литвин збудував у своєму рідному невеличкому селі Слободі Романівській гарну і ошатну церкву, а ще — протягом десятків років допомагав і допомагає багатьом храмам Новограда-Волинського району. З усіх сіл, селищ, міст та містечок нашого краю до Володимира Михайловича звертаються церковні громади з різними проханнями щодо ремонтів, будівництва та утримання будівель — осередків духовності нашого краю, і жодне з цих прохань не залишається поза увагою. Розуміючи, наскільки важливо в сучасному непростому житті зберегти ті споконвічні основи людяності, віри і духовності, які даровані нам Словом Божим, Володимир Литвин докладає всіх зусиль і можливостей, аби і у цьому підтримати своїх земляків.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Юрія ДРОБОТА