Віримо у Литвина і бажаємо йому впевнених перемог!

Віримо у Литвина і бажаємо йому впевнених перемог!

Село Ярунь — найбільше село Новоград-Волинського району. Оскільки село велике, то і проблем тут більш як достатньо. Проте, завдяки нашому земляку Володимиру Литвину, вдалося зробити дуже багато, і нині Ярунь практично оновився. За кошти, направлені Володимиром Михайловичем, вдалося капітально відремонтувати такі заклади освіти як навчально-виробничий комбінат (242 000 грн.), Ярунську загальноосвітню школу (285 000 грн.), місцеву поліклініку (370 000 грн.), районний Будинок культури (269 000 грн.), зробити ремонт сільських доріг (130 000 грн.), а також на реконструкцію вуличного освітлення виділено більш як 280 000 грн.
Вирішуються практично всі найбільш «болючі» питання, з якими ярунчани зверталися до Володимира Литвина.
На минулому тижні Володимир Михайлович особисто завітав до Яруня, аби вручити відзнаки матерям-героїням. Ці відзнаки досить довго оформлялися на різних державних рівнях, і жінки роками чекали на заслужену нагороду та відповідну до неї фінансову підтримку, аж поки не звернулися до В.М.Литвина з проханням вирішити це питання. І саме завдяки В.М.Литвину, питання вирішилося — сотні поліських жінок отримали звання «мати-героїня». Серед них і Тамара Василівна Бурмус, мати п’ятьох дітей:
— Я прожила нелегке життя, адже поставити на ноги п’ятьох дітей не так просто. Чесно кажучи, завжди сподівалася тільки на себе, думала, що держава забула про нас, бо ніякої підтримки не відчувалося. А тут Володимир Михайлович потурбувався про таких, як ми, і нині з його рук матері-героїні отримали почесне звання. Дуже до речі буде і належна до нього фінансова виплата, яку я планую поділити на всіх дітей і таким чином їм допомогти.
Після урочистостей Володимир Литвин відвідав місцеву школу, де прочитав лекцію старшокласникам на тему «Як досягти успіху». Власне, ця зустріч швидше була щирою і відвертою розмовою про те, як знайти себе в цьому житті, які спеціальності обирати, як реалізувати свої вміння і можливості.
Уважно слухали лекцію і вчителі місцевої школи. Про те, що ця зустріч дала дуже багато цікавої і потрібної інформації, нам розповіла Інна Леонідівна Григорчук, вчитель початкових класів Ярунської школи:
— Хоч я навчаю і найменших школярів, проте вважаю, що вміння знайти себе в цьому житті потрібно прививати дітям ще змалечку.
Того ж дня Голова Верховної Ради завітав і до районного Будинку культури, де відбувалися урочистості з нагоди 100-річчя місцевого технікуму землевпорядкування. Варто зазначити, що приміщення осередку галузі культури району теж практично оновилося, про що нам розповіла його керівник Юлія Петрівна Сидорчук:
— Ми, працівники культури району, пишаємося тим, що тепер, завдяки підтримці Володимира Михайловича, маємо таке гарне приміщення, де хочеться творити і працювати, дарувати людям пісню і творчість. Ми віримо у Литвина і щиро бажаємо йому впевнених перемог та успіхів у всіх починаннях!
До цих слів приєднався і Юрій Оксентійович Лагасюк, художній керівник хору районного Будинку культури:
— Завдячуючи Володимиру Михайловичу, хор студентів технікуму, яким я також керую, отримав 20 чоловічих і 30 жіночих сценічних костюмів і взуття. Саме тому хору вдалося так натхненно цього разу виступити на заходах з нагоди 100-річчя нашого навчального закладу.
Вітаючи всіх студентів, випускників та педагогічний колектив технікуму з прекрасним ювілеєм, Володимир Литвин зазначив, що тут готують спеціалістів з дуже важливої і надзвичайно потрібної сьогодні професії і пообіцяв свою підтримку у розвитку та подальшому становленні технікуму землевпорядкування.
Лариса ГЕМБАРСЬКА