Фахівці ДСНС пропагують безпечну поведінку на замерзлих водоймах

Фахівці ДСНС пропагують безпечну поведінку на замерзлих водоймах

За останніми прогнозами синоптиків, упродовж найближчого тижня на Житомирщині утримається морозна погода. Лід на водоймах зміцніє, і це сприятиме любителям зимової риболовлі займатися улюбленою справою. Однак не варто нехтувати елементарними правилами поведінки на водних об’єктах, адже з початку року в області вже потонуло дві людини.
Аби запобігти ймовірним пригодам на замерзлих водоймах, рятувальники Житомирщини не припиняють профілактичну роботу навіть в умовах карантину. Зокрема, 5 лютого фахівці ДСНС провели роз’яснювальну роботу на річці Уборть в Ємільчиному. Зазвичай тут збираються місцеві рибалки та охочі покататися на ковзанах.
Рятувальники застерегли рибалок дотримуватися правил безпеки при перебуванні на льоду. Закликали в жодному разі не вирушати рибалити наодинці, бо у випадку надзвичайної події ніхто не зможе допомогти чи хоча б покликати на допомогу. Наголосили, що небезпечно скупчуватися та робити лунки одна біля одної, адже лід може не витримати, і люди опиняться в крижаній воді. Також нагадали про заборону риболовлі біля очерету, де крига найтонша.
Окремо бійці ДСНС поспілкувалися з мешканцями про безпечне дозвілля підростаючого покоління. У період карантинних обмежень дітвора часто залишається вдома без нагляду дорослих і шукає способи весело провести час. Відпочинок на замерзлих водоймах — один із таких способів. Тому з дітьми необхідно спілкуватися на подібні теми та привити їм культуру безпечної поведінки змалечку.
Ємільчинські рятувальники роздали листівки з правилами безпеки на замерзлих водоймах. Також вручили інформаційні листівки стосовно правильної експлуатації пічного опалення, адже з приходом морозів люди активніше обігрівають домівки, спричиняючи пожежі, які призводять до загибелі.
УДСНС України в Житомирській області