«Будівля спортшколи — 1936 року. Каналізація не справляється»

«Будівля спортшколи — 1936 року. Каналізація не справляється»

Так пояснює ситуацію з непрацюючим забитим туалетом у приміщенні Дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки директор закладу Вадим Омельчук.
Минулої п’ятниці ДЮКФП приймав дитячі змагання з футболу. Батьки поскаржилися «Звягелю», що в приміщенні неможливо скористатися туалетом — усе забито, усе пливе...
«Якоїсь грандіозної проблеми тут немає, — каже Вадим Омельчук. — Коли наше приміщення працює в штатному режимі, каналізація витримує. А напередодні протягом тижня в ДЮКФП проходив футбольний турнір серед військових. Було багато людей, які, зрозуміло, користувалися туалетом і труба забилася.
У нас будівля — 1936-го року. Діаметр каналізаційної труби, прокладеної в той час, не завжди витримує нинішні перенавантаження. Зараз проблеми немає — вода зійшла. Крім цього, у приміщенні працює два туалети. Якщо один забивається, то чергова відкриває інший», — прокоментував директор закладу.
Вадим Омельчук додав, що в грудні минулого року звернувся із листом до міської ради щодо вирішення озвученої проблеми. Днями приходив інженер, оглянув. Зараз ситуація — на етапі вивчення шляхів вирішення. Проте зрозуміло, що повна заміна каналізаційних труб потребуватиме значних капіталовкладень, і чи такі витрати дозволить собі міський бюджет — велике питання.
Олег БРЮХАНОВ