Іде підготовка до ЗНО-2013

Вже завершилася реєстрація на пробне тестування. У нашому місті, за інформацією Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти, бажаючих пройти пробне ЗНО налічується 213, а у Новоград-Волинському районі — трохи більше 100. Усі вони проходитимуть у березні пробне тестування. Саме у березні 2013 року зареєстровані учасники зможуть роздрукувати запрошення (реєстраційну картку) для участі в пробному тестуванні.
Учасники пробного ЗНО складатимуть тести протягом двох тестових днів — 23 та 30 березня 2013 року. Протягом одного дня учасник матиме можливість скласти тільки один тест за запропонованим переліком.

  • 23 березня будуть проведені тестування з української мови і літератури, біології, фізики, російської мови, всесвітньої історії та однієї з іноземних мов — англійської, німецької, французької або іспанської.

  • 30 березня абітурієнти матимуть можливість скласти пробне ЗНО з математики, історії України, хімії, географії, світової літератури.


Пробне тестування — це добровільна процедура, проводиться на платній основі та надає можливість абітурієнтам, які своєчасно зареєструвалися, за власний кошт перевірити свої знання з базових дисциплін та ознайомитися з порядком проведення процедури ЗНО. Саме вони мають можливість користуватися автоматизованою системою генерації питань із попередніх ЗНО, яка розміщена на порталі www.vintest.org.ua
Реєстрація на основне тестування почнеться 3 січня та завершиться 5 березня. Нагадуємо: усі, хто хоче поступати на перший курс ВНЗ, зобов’язані пройти зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО).
У кожній школі нашого міста для випускників шкіл організовані інформаційні куточки про ЗНО. Інформаційно-методичний центр управління освіти і науки надає довідки з питань організації та проведення ЗНО за телефоном: 5-50-72.
Павло ЛІНЕВИЧ, завідувач ІМЦ