Довідку на вокзалі обіцяють «оживити», але поїзд «Харків-Львів» можуть забрати

Вже майже два місяці, як довідковий телефон на залізничному вокзалі в Новограді-Волинському фактично мовчить. Точніше, зателефонувати туди можна і, навіть, можна почути у слухавці відповідні гудки, що свідчать про виклик, однак імовірність того, що на іншому кінці дроту піднімуть слухавку, надзвичайно низька. Річ у тому, що після скорочення персоналу залізничного вокзалу, що відбулося в середині грудня минулого року, фактично скасовано посаду працівника, який раніше, серед іншого, мав надавати довідку як при особистому зверненні, так і по телефону.
В адміністрації вокзалу розуміють стурбованість жителів міста й району, особливо тих, кому через місце проживання доволі складно особисто дістатися на вокзал і дізнатися необхідну інформацію про час прибуття/відправлення й періодичність курсування поїздів. Погоджуються тут і з тим, що інформація з Інтернету, навіть із офіційного сайту Укрзалізниці, часом може бути застарілою, а відтак неправдивою. Водночас кажуть, що весь цей час після скорочення нічим зарадити не могли, адже касири та інші працівники, котрі залишилися, завантажені своєю безпосередньою роботою і далеко не завжди мають час і можливість відповідати на телефонні дзвінки.
Втім, у найближчому майбутньому довідку на вокзалі обіцяють відновити. Для цього вже замовили радіотелефон, який постійно знаходитиметься у користуванні старшого квиткового касира. Номер телефону (5-52-55) збережеться, але отримати інформацію можна буде тільки з 10 до 17 години, а не цілодобово, як було раніше.
Водночас, як стало відомо «Звягелю», із введенням нового розкладу руху пасажирських поїздів, що відбудеться традиційно наприкінці травня, графік руху по станції Новоград-Волинський-1 може зазнати суттєвих змін. Зокрема, у вищих колах галузі всерйоз обговорюється можливість відміни курсування через Новоград-Волинський надзвичайно популярного серед містян і жителів району поїзда сполученням «Харків-Львів». Звісно, це ще не остаточне рішення — як завірив газету заступник міського голови Сергій Колотов, міська влада побореться за збереження цього поїзда.
Олег БРЮХАНОВ