Хроніка 7/2013

Хроніка 7/2013

\"Хроніка«ТРАМАДОЛ» ЗА «ЧЕРВОНИМ» РЕЦЕПТОМ?
Останнім часом правоохоронців дедалі більше хвилює проблема незаконного придбання, перевезення, зберігання з метою продажу або збуту отруйних і сильнодіючих лікарських засобів як в аптечній мережі, так і в медичних закладах міста, значна частина яких виготовляється явно не з лікарською метою, потрапляючи у нелегальний обіг.
Так, 4 лютого під час проведення відпрацювання в м.Новоград-Волинський та районі працівниками сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Новоград-Волинського міського відділу біля міської аптеки №217, що розташована по вул.Шевченка, було затримано двадцятишестирічного мешканця міста, в руках якого знаходилась паперова коробка з надписом «Трамадол».
Як повідомив начальник сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Р.Ясіневич, дану пачку «ліків» молодик придбав у вищевказаній аптеці за «червоним» рецептом лікаря на іншу особу. За даним фактом проводиться перевірка за ст.309 ч.2 КК України.
Сподіваємося, що наведена вище інформація застереже вас та близьких вам людей від необачних кроків.
Правоохоронці заздалегідь вдячні всім громадським організаціям та цивільним особам, які надаватимуть будь-яку інформацію щодо незаконного обігу наркотичних засобів за телефоном: 102; 5-22-25 (цілодобово).
ТВОЯ БЕЗПЕКА — У ТВОЇХ РУКАХ
4 лютого, близько 6 години ранку, за допомогою в чергову частину Новоград-Волинського міського відділу звернулася мешканка міста і повідомила про те, що в ніч із 3 на 4 лютого її тридцятишестирічному сину невідомі заподіяли тілесні ушкодження.
Зі слів начальника карного розшуку В.Пашкевича стало відомо, що вищевказаний молодик, зустрів своїх давніх знайомих, які запросивши його випити по чарці, попрямували до квартири одного з них. Під час розпивання алкоголю один із чоловіків завдав йому тілесні ушкодження та заволодів мобільним телефоном.
На місці пригоди працівниками міліції було виявлено та вилучено одяг потерпілого зі слідами крові та куртку зловмисника.
Цього ж дня, по гарячих слідах, оперативниками було затримано особу, котра скоїла даний злочин. Ним виявився двадцятивосьмирічний житель міста Новограда-Волинського, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за подібні злочинні діяння.
За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.187 КК України.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника міліції у зв’язках із громадськістю та ЗМІ

МАЙЖЕ НА ДВА МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ ЗНИЩИЛИ НАРКОТИКІВ ЖИТОМИРСЬКІ МІЛІЦІОНЕРИ
Більше 100 кілограмів макової соломи, майже 40 кг канабісу та понад 20 літрів екстракційного опію, а також близько 1600 наркотичних рослин було знищено цього разу міліціонерами Житомирщини після розгляду судами відповідних справ та прийняття рішень щодо речових доказів у них.
Незважаючи на похмуру дощову погоду, наркотичне багаття розгорілося швидко, поглинувши у своїх нутрощах джерело людської біди. Усі ці наркотичні засоби, сировина та обладнання були речовими доказами у кримінальних справах, за якими вже прийняті судові рішення. За цінами «чорного» ринку їх загальна вартість складає майже два мільйони гривень, однак справжня ціна вимірюється збереженим людським здоров’ям та життям.
Було спалено більше 100 кг макової соломи за кримінальною справою відносно трьох жителів Житомирщини, обвинувачених у незаконному виготовленні та збуті наркотичних засобів. Наразі організатор «виробництва» засуджений до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а його помічники — відповідно до 5 та 6 років з іспитовим терміном на 3 роки.
СЗГ УМВС України в Житомирській області

НАРКОМАНИ В ПІДВАЛІ...
11 лютого до чергової ­частини Новоград-Волинського МВ УМВС від В.М.Вишневського, командира взводу ПС, надійшло телефонне повідомлення, що спільно із працівниками СБНОН вони в підвальному приміщенні по вул.Ковальського, 2, затримали 35-річного мешканця міста, в котрого при поверхневому огляді було виявлено в кишені куртки паперовий згорток із подрібненою рослинною сумішшю, зовні схожою на наркотичний засіб — канабіс (марихуану), вагою 10 грам.
Цього ж дня і в цьому ж таки підвалі затримали ще одну особу з 10 грамами подібного «зіллячка». Щоправда, вже 30-річну жінку, приватного підприємця.
Якщо експертиза доведе причетність даної суміші до наркотичного засобу, то звягельчанам доведеться відповідати згідно з чинним законодавством.
Микола МАРУСЯК, за інформацією Новоград-Волинського МВ