«Водійські посвідчення є…» або Чому у нас все є, але…нічого немає?

У №9 (61) від 1 березня 2013 року у «Звягелі» була опублікована інформація, надана працівниками місцевого відділення державтоінспекції, про необхідність заміни до 1 січня 2014 року старих водійських посвідчень, у тому числі — радянських. Днями у редакцію звернувся читач, за словами котрого нові посвідчення, попри звернення у газеті, не видаються. Враховуючи те, що подібні скарги не є поодинокими, ми попросили прокоментувати ситуацію начальника реєстраційно-екзаменаційного підрозділу ДАІ Віктора РОДЗІНСЬКОГО.
За словами Віктора Станіславовича, напружена ситуація з документами виникає, коли люди починають звертатися масово. У даному випадку йдеться переважно про людей старшого віку (із посвідченнями радянського зразку), для яких пунктуальність — понад усе. І це добре, якщо не враховувати того факту, що посвідчення у реєстраційні відділення надходять з області у невеликій кількості, а загалом таких відділень на Житомирщині — вісім.
— Посвідчення є, ми їх міняємо і надмірно турбуватися з цього приводу водіям не потрібно, — пояснив Віктор Родзінський. — Інша справа, що причина може бути у тому, що водій не надав повного переліку необхідних документів. Тому до цього слід ставитися уважно.
Про перелік необхідних документів вже йшлося в одному з попередніх номерів «Звягеля», тож повторюватися не варто. Натомість, все ж таки складно зрозуміти, чому при потребі у 12 тисяч посвідчень для Новоград-Волинського відділення, «зверху» виділяють лише по декілька на місяць? Сподіваємося, що нарікання водіїв все ж врахують, — і ситуація із посвідченнями зміниться на краще.
Юлія КЛИМЧУК