Майстрова Воля — у… неволі. Без дороги і автобуса

Транспортне сполучення із селами — ця проблема не перестає «боліти» району. Попри те, що на окремих центральних дорогах ситуація покращилася, можна лише поспівчувати сільським мешканцям, котрим доводиться ходити і їздити бездоріжжям. Особливо ситуація погіршилася останнім часом, коли величезна кількість снігу «відрізала» багато сіл від цивілізації, залишивши населені пункти без хліба, інших продуктів, медичної допомоги тощо.
До редакції почастішали звернення, в яких люди скаржаться на те, що не можуть дістатися до рідних і знайомих у селах, змушені годинами чекати на зупинках і йти ні з чим, бо транспорту немає... Така ситуація, зокрема, сталася із селом Майстрова Воля. Аби з’ясувати причину, ми звернулися до голови Майстрівської сільської ради.
— Це питання на контролі не лише в мене, а й у керівництва району, — розповів сільський голова Олексій БОРИСЮК. — Я щодня відслідковую ситуацію. Перевізник пообіцяв, що автобус «Новоград-Волинський — Ярунь» днями відновить рух. А проблема у тому, що дорога повністю розбита, ще й снігові замети зробили неможливим транспортне сполучення. У понеділок автобус застряг у заметі, а у вівторок і середу, зрозуміло, цей маршрут скасували.
Олексій Миколайович ра­йонну дорогу до Майстрової Волі справедливо вважає не лише болем селян, а й своїм власним. Бо на посаді голови він керує з 2006-го року і з того часу намагається вирішити проблему ремонту, але безрезультатно. Був на прийомі посадовців різних рівнів, чув багато обіцянок, натомість, крім відписок, «бракує коштів», Майстрова Воля так нічого і не дочекалася. Натомість капітального ремонту тут не уникнути. Та й невідомо, як довго ще перевізник погодиться «вбивати» транспорт на цьому напрямку.
Юлія КЛИМЧУК