Дерева зрізали законно

Дерева зрізали законно

Минулої п’ятниці до редакції «Звягеля» звернувся чоловік, котрий стурбовано повідомив, що по вулиці Герцена, 46 (мікрорайон «Дружба», поблизу автопарку), проводиться вирізка дерев. Причому відбувається не кронування — дерева зрізали практично під корінь.
Виїхавши за вказаною адресою, ми переконалися, що дійсно спиляно шість дерев, які знаходилися неподалік від діючої там торговельної точки. Власниця кафе запевнила, що все це зроблено з погодженням із відповідними службами. До того ж, ці дерева перебували на її приватній території, поблизу кафе і своїм корінням руйнували фундамент будівлі. Натомість тут планують провести благоустрій, встановити огорожу, що дозволить відвідувачам закладу більш комфорт­но відпочивати.
В управлінні житлово-комунального господарства міської ради нам підтвердили, що дійсно представником власника закладу були надані відповідні документи, які засвідчують, що дерева знаходились не на комунальній, а на приватній землі. Тож ніякого порушення в даному випадку не вбачають. Від власника ділянки надходила відповідна заява, була дотримана процедура.
У цьому випадку, як стверджують задіяні сторони, вирізка дерев проведена законно. Водночас нагадаємо, що кілька місяців тому на березі Случі було знищено понад півтора десятка дерев, однак причетних до цього, як відповіли нашому кореспонденту правоохоронці, досі не знайдено.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА