Золота молодь — надія країни

Золота молодь — надія країни

ЗНАЙОМТЕСЯ: МЕДАЛІСТИ МІСТА І РАЙОНУ
Пролунав останній дзвоник, відшумить випускний бал — і перед кожним із учорашніх школярів відкриються двері дорослого життя. Яким воно буде, значною мірою залежить від них самих. Адже шкільні роки, коли вони перебували під постійною опікою батьків та вчителів, залишаються у минулому. Водночас кожен із випускників покидає школу не з порожніми руками, а маючи багаж знань і вмінь, які, маємо надію, не раз допоможуть молоді у виборі правильних життєвих рішень.
Звісно, що не завжди оцінки в атестаті відіграють визначальну роль у подальшому житті людини. Втім школярі, котрі щороку демонстрували найвищий рівень знань із кожного предмету, без сумніву, заслуговують на особливу повагу. Тож газета «Звягель», спільно з інформаційно-методичним центром управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради та відділом освіти Новоград-Волинської райдержадміністрації, представляє нашу традиційну рубрику. Щасливі володарі золотих та срібних медалей діляться спогадами про шкільні роки та планами на майбутнє.










































































































































Альона РОГАЛЬСЬКА, НВК «Гімназія імені Лесі Українки»

Одинадцять років… Все, чого я здобула, надбано наполегливою працею під керівництвом справедливих, інтелектуальних, мудрих наставників — учителів та моїх дорогих батьків. Назавжди залишу в серці любов, приємні спогади, вдячність.

Я щаслива, що живу в такій чудовій країні, де можливе здійснення будь-якої мрії. Вірю, що моя мрія — стати лікарем — обов’язково втілиться в життя.

Євгеній МАКАРЕНКО, НВК «Гімназія імені Лесі Українки»

Гімназія — це осередок якісної освіти. Оцінюючи пройдений шлях, зрозумів, що саме тут закладається фундамент моральних чеснот, формується віра в добро й людяність. За все, чого я досяг, вдячний учителям та батькам — моїм вірним друзям і наставникам.

Своє майбутнє я хочу пов’язати з розвитком науки — рушійною силою сучасного світу.

Катерина ШВЕДЮК, НВК «Гімназія імені Лесі Українки»

Моя гімназія — це перша сходинка до великого й бурхливого життя. Саме в ній я здобула основи знань. Дуже вдячна учительському колективу, в якому працюють ерудовані, інтелігентні, неординарні наставники. Низький уклін тобі, гімназіє.

У майбутньому мрію вступити до одного з провідних вищих навчальних закладів України, наполегливо навчатись, щоб, досягнувши успіхів, прославляти місто.

Анастасія ОНІЩЕНКО, НВК «Гімназія імені Лесі Українки»

З четвертого класу мій другий дім — гімназія. Напевно, немає жодної школи, де б так було комфортно, затишно, як у нас. А які чуйні вчителі! Саме завдячуючи їм, я маю міцні знання з усіх предметів. Дякую тобі, моя гімназіє, мої любі учителі…

Надалі планую продовжити навчання і освоїти, можливо й не одну, професію. Я завжди буду вдячна моїй гімназії за путівку в життя.

Ірина ЯЦЕНКО, НВК «Гімназія імені Лесі Українки»

Грунтовні знання, висока ерудиція, культура спілкування, мистецтво управління — це ті пріоритети, якими володіє колектив гімназії. Я проймаюсь почуттям гордості за рідну альма-матер, за свої успіхи й перемоги.

Найголовніша мета — вступити до престижного ВНЗ. Впевнена, що моя мрія стане реальністю, адже йду в життя з вагомим багажем знань.

Марія ШИЛОВЕЦЬ, ЗОШ №2

Шкільні роки — це найкращі спогади, адже там я провела незабутні миті свого життя. Поруч зі мною були чудові люди — вчителі, друзі, а також мама. Дякую вам за те, ким я є зараз, і за моє щасливе майбутнє!

У подальшому я хочу допомагати людям, тому обираю професію лікаря. Але навіть якщо не все буде так, як хочеться зараз, головне — бути людиною. Бажаю всім успіхів!

Роксолана БОРИСЮК, ЗОШ №3

Школа, шкільні друзі, рідні вчителі, шкільне кохання… Все це залишилось у минулому. Від учителів я отримала багатий багаж знань, який понесу з собою в майбутнє, за що їм вдячна. Навчання у школі — найщасливіший, наповнений яскравими подіями час.

Після закінчення школи планую вступити на юрфак. У майбутньому я бачу себе висококваліфікованим юристом, який стоятиме на захисті прав громадян України.

Яна ЦИБУЛЬСЬКА, ЗОШ №3

11 років навчання в моїй рідній школі були незабутніми, я знайшла вірних друзів, отримала гарні знання. Із вдячністю згадуватиму вчителів.

У майбутньому прагнутиму стати Людиною з великої літери, допомагати усім, хто цього потребує. Я бажаю випускникам стати гарними людьми, щоб своїми успіхами у житті вони прославляли рідну школу та людей, які допомагали підійматися на вершину, досягати своїх мрій.

Владислав КОСТЮК, ЗОШ №3

Шкільні роки у моїй пам’яті залишили прекрасні спогади. Всю душу вкладали в мене мої рідні вчителі, за що я їм щиро вдячний.

Мрію стати лікарем. На мій погляд, це найблагородніша професія, адже немає нічого кращого, ніж рятувати людей, підтримувати їх у тяжких ситуаціях. У цьому мені допомагають мої вчителі. Вірю, що моя мрія здійсниться, і я зможу стати тим, ким хочу.

Олександр ЦИМБАЛЮК, ЗОШ №3

Навчання у школі стало для мене неймовірним досвідом. Там я знайшов справжніх друзів. Отримані знання допоможуть мені досягти поставлених цілей у житті.

Я чітко спланував своє майбутнє навчання. Побувавши у Польщі, остаточно вирішив, ким і де хочу працювати. У майбутньому я бачу себе студентом Вищої Школи Гуманітас.

Ірина ГЕРАСИМЧУК, СШ №4

Навчання у четвертій школі дало змогу розвинути такі риси характеру, як наполегливість, бажання працювати. Як наслідок, я отримала глибокі знання, підвищивши цим самим рівень свого інтелекту.

Своє майбутнє планую пов’язати з медициною. Маю намір стати невропатологом.

Олена БАЛЬ, СШ №4

Шкільні роки залишаться назавжди у моїй пам’яті. Це роки безтурботного і радісного дитинства. Моя школа вклала в мене все найкраще і відпускає у доросле життя з неоціненним багажем знань.

Подальше навчання хочу продовжити за кордоном. Своє життя прагну пов’язати з нашим майбутнім — новітніми технологіями.

Тетяна ВОРОБЙОВА, СШ №4

Шкільні роки — це найкраща пора мого дитинства. Я зустріла вірних друзів, отримала багато важливих знань. Велике спасибі хочу сказати рідним вчителям, батькам та однокласникам.

Мрію вступити у престижний вищий навчальний заклад та відкрити власний бізнес. Маю чітко визначену ціль — бути потрібною суспільству та допомагати людям.

Яна ШАВЛОВСЬКА, СШ №4

Школа, однокласники, вчителі — це все залишиться у моїй пам’яті назавжди. У ній все наше дитинство. Школа — це одна з найперших та найважливіших сходинок мого життя.

Мрію вступити в один із провідних ВНЗ Польщі та стати архітектором. Дякую моїм батькам за те, що завжди мене підтримують!

Олександр ДЯЧЕНКО, ЗОШ №5

Прекрасно проведений час із друзями, поїздки на різні змагання — усе це гарні спогади про шкільні роки. Також хочу подякувати своїм батькам і вчителям, які завжди допомагали мені у всіх моїх починаннях.

У подальшому хочу здобути професію, пов’язану із новітніми технологіями, щоб зробити світ кращим.

Олена СИДОРЧУК, ЗОШ №7

Шкільні роки — це багаж знань та тонни граніту науки. Це відблиски найкращих моментів дитинства та юності.

Я обрала професію програміста, а це не тільки втілення ідей із життя на розробки нових технологій, а й розробки нових необхідних для роботи з комп’ютером програм.

Анастасія ХРУЩ, ЗОШ №7

Шкільні роки — це золота пора, яка назавжди залишиться у нашому серці. Саме школа дала нам грунтовні знання, які допоможуть нам вступити до омріяного ВНЗ.

Мої найближчі плани — це успішно скласти ЗНО та стати студенткою університету імені Тараса Шевченка. А майбутнім випускникам я щиро бажаю успіху та здійснення всіх мрій.

Михайло ЛІБЕРДА, ЗОШ №9

Шкільні роки залишаться у моїх спогадах «золотими». Трохи сумно, адже доводиться прощатися з учителями та друзями. Тому хочеться сказати слова: «Не плач, бо це минуло. Посміхнись, бо це було».

Я прагну стати захисником законів України і при цьому керуватися власним розумом, а не почуттями.

Леонід ЧЕПЕЛЬ, колегіум

Про рідну школу залишилися яскраві спогади. Пам’ятатиму наших чудових учителів, які допомогли мені розкрити свій учнівський потенціал.

Останнім часом захоплююсь радіотехнікою та програмуванням. Саме тому хочу пов’язати своє життя із цими науками. Бажаю всім наполегливості та високих досягнень. Тоді ви станете успішними!

Василь ХОМЕНКО, Барвинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Я завдячую своїм батькам, що подарували мені життя, виховали. Я впевнений, що потрібно повертатися до витоків життя: це рідна земля, рідний край. Мрію продов­жити навчання в Житомирському національному агроекологічному університеті.

Світлана КРАВЧИК, Броницькогутянська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Школа — мій другий дім. Дякую тобі, школо, за щасливі роки веселого дитинства та безтурботної юності.

Моя мрія — стати лікарем, допомагати людям бути здоровими. У наш складний час хочу бачити усміхнених дітей, щасливих батьків, радісних бабусь і дідусів.

Марія ОСТАПЧУК, Городницька ЗОШ І-ІІІ ступенів

Свої мрії і сподівання я виклала у власному вірші:

Я мрію щасливою бути,

На радість батькам зростати.

І добру освіту здобути,

Й людиною гарною стати.

Усі життєві незгоди

Із посмішкою подолати.

В житті вірних друзів мати.

Олександра МАРУШ, Городницька ЗОШ І-ІІІ ступенів

Моя мрія на найближчий час — вступити до ВНЗ. Вірю, що бажання і наполеглива праця допоможуть подолати всі негаразди і прийти до заповітної мрії. Лише від нас залежить наше майбутнє. Вірте, працюйте і ніколи не зупиняйтесь на досягнутому.

Ірина ВОЛКОВСЬКА, Городницька ЗОШ І-ІІІ ступенів

Не віриться, що прийшов час прощатись зі школою. Попереду доросле життя чекає на нас. Щиро сподіваюсь, що мої мрії про вступ у ВНЗ втіляться в життя. Хочу присвятити себе вивченню іноземних мов. Бажаю всім випускникам 2013 року удачі!

Сергій ПОЛІЩУК, Городницька ЗОШ І-ІІІ ступенів

Наше майбутнє залежить тільки від нас. Мрію втілити в життя свій бізнес-план і стати успішною людиною. Головне в житті — зробити правильний вибір. Усім бажаю удачі та світлих сонячних днів.

Дмитро ПОДОЛЯНЧУК, Киківська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Особливу подяку висловлюю вчителям та батькам. Саме завдяки їхній підтримці я досягнув цих успіхів. Також дякую своєму брату Валентину.

Мрію стати юристом. Зроблю все для того, щоб моя мрія здійснилася.

Катерина ГНЕСЬ, Косенівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Закінчивши школу, мрію здобути освіту, щоб приносити користь суспільству, знайти багато друзів, побувати у різних куточках світу. В людях найбільше ціную чесність, справедливість і вимогливість. Мій девіз: «Чим більше знаєш, тим більше можеш».

Наталія МАЙНЕКА, Новороманівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Я дякую рідній школі за отримані знання, які стануть фундаментом і опорою мого життя. Мрію вступити до вищого навчального закладу, отримати освіту, яка відкриє мені шлях у майбутнє. А зараз кажу: «До побачення, рідна школо!»

Антоніна ЯСІНЕВИЧ, Суслівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Шкільні роки — найкраща пора у житті. Велике спасибі вчителям за відмінні знання. Будучи активною учасницею громадського життя школи, району, головою районного шкільного парламенту, мрію навчатись на факультеті міжнародної економіки в одному із ВНЗ Польщі.

Анастасія КРИВУК, Суслівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Дякую вчителям за здобуті знання, які допоможуть отримати професію юриста. Вірю, що це мені вдасться, адже у шкільні роки старанно вивчала предмети, була учасницею предметних олімпіад, президентом учнівського шкільного парламенту.

Тетяна АНТОНЮК, Піщівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Кожна людина — художник власного життя. Головна мета для мене — присвятити своє життя людям і завжди залишатись гордістю для тих, хто у тяжкі хвилини підтримував мене, — моїх батьків та близьких.

   
  — золота медаль
  — срібна медаль