Анонс програми заходів

25 ЛЮТОГО — 150-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛЕСІ УКРАЇНКИ
Ювілейні заходи в Новограді-Волинському 25 лютого розпочнуться в Літературно-меморіальному музеї Лесі Українки. На гостей чекають екскурсії. Об 11:30 відбудеться спецпогашення ювілейної поштової марки. Спецпогашення поштових марок — це погашення спеціальним поштовим штемпелем, випущеним у цьому випадку з нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки, який використовується лише один день. Після здійснення процедури спецпогашення марки вводяться в обіг та вважаються дійсними.
Урочистості просто неба «На гостину до Лесі…» розпочнуться на території музею о 12:00 за участю науковців, лесезнавців, шанувальників творчості видатної поетеси, представників влади, громади. Після урочистого відкриття свята всі присутні пройдуть святковою ходою — «Лесиними стежками» — до пам’ятника Лесі Українки для урочистого покладання квітів.
У міському Палаці культури імені Лесі Українки о 13:00 буде організовано «Вітальний мікрофон» та о 13:30 — ювілейна мистецька імпреза за участю творчих колективів нашого міста та м.Житомира. Також упродовж дня демонструватимуться літературно-мистецькі виставки та фотозони. О 17:00 у малій залі відбудеться «Літературний бомонд» — зустріч із сучасними українськими письменниками, о 19:00 — вистава Академічного музично-драматичного театру імені Лесі Українки м. Кам’янського Дніпропетровської області «Цілую. Леся». Сценарій написала молода режисерка Маргарита Ненашева, режисер-постановник — заслужений діяч мистецтв України Сергій Чулков. Вистава «Цілую. Леся» — це подорож за листами Лесі Українки.
Ювілейна мистецька імпреза та вистава театру транслюватимуться в прямому ефірі на місцевому телеканалі «Студія «Калина» та в соціальних мережах.
На площі Лесі Українки о 16:00 відбудеться молодіжна вечірка «Відкритий мікрофон» за участю молоді міста.
У Музеї родини Косачів о 17:00 пройде зустріч із лесезнавцями «Музейне спілкування», презентація фотоальбому «Від Звягеля до Сурамі» та презентація вишитої книги «Лісова пісня». А також о 20:00 відбудеться ілюстративна квест-екскурсія «Ніч у музеї».
Усі заходи плануються з дотриманням карантинних вимог.
Організаційний комітет із питань організації та проведення заходів з нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки