Хроніка 27/2013

ОПЕРАЦІЯ «СПЕЦСИГНАЛ»
З 1 по 10 липня, відповідно до вимоги указу Президента України від 30.03.2005 року №567, наказу МВС України №364 від 11.05.2005 року щодо порядку встановлення та використання на транспортних засобах спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв, на території міста та району проходять цільові заходи під умовною назвою «Спецсигнал».
Метою проведення операції є виявлення підрозділами ДАІ фактів незаконного встановлення і використання на транспортних засобах спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв, документування усіх випадків порушень законодавства в частині використання спеціальних сигнальних пристроїв та вилучення дозволів на встановлення та використання спеціальних сигнальних пристроїв, які мають ознаки підробки або термін дії, що закінчився.
У разі складання протоколів на водіїв про адміністративне правопорушення (ст.122-5 КУпАП), їх транспортні засоби доставлятимуться для зберігання на спеціальні майданчики чи стоянки, відповідно до ст.265-2 КУпАП.
С.ДМИТЕРЧУК, начальник ВДАІ, майор міліції

ІНОЗЕМЕЦЬ ЗБИВ ЗВЯГЕЛЬЧАНИНА І ВТІК ІЗ МІСЦЯ ПРИГОДИ
27 червня, о 20 годині 20 хвилин, водій автомобіля марки «Мерседес-Бенц», громадянин Словенії, рухаючись у напрямку м.Рівне по трасі «Київ-Чоп», наїхав на велосипедиста, пенсіонера, жителя м.Новоград-Волинський, котрий рухався в попутному напрямку по узбіччю дороги. Водій із місця пригоди зник. Однак незабаром працівники ДАІ іноземця затримали. А потерпілий із різними тілесними ушкодженнями був доставлений до реанімаційного відділення Новоград-Волинського міськрайТМО.
ПАСАЖИР ЗАГИНУВ У ДТП
29 червня, близько 19 години, до міліції зі станції швидкої допомоги надійшло телефонне повідомлення про те, що між селами Ярунь та Жолобне трапилася дорожньо-транспортна пригода.
Працівники ДАІ, котрі прибули на виклик, з’ясували, що о 18 год. 30 хв. водій автомобіля «Рено Меган» (мешканець м.Київ), рухаючись із с.Жолобне до с.Ярунь по кам’яному відсіву, не впорався з керуванням. З’їхавши у кювет, авто перекинулося. У результаті ДТП пасажир, який перебував у салоні авто, отримав численні тілесні ушкодження і помер у кареті швидкої допомоги дорогою до лікарні.
ЩО ПОТРАПЛЯЛО ПІД РУКИ
27 червня, з 10 по 19 годину, невстановлена особа проникла до приміщення будинку №2, що по вул.Миру в с.Несолонь, і, підібравши ключ до вхідних дверей, вдерлася всередину, звідки викрала бензопилу вартістю 1700 грн., золоті вироби. Потім зловмисник понишпорив і в сараї, прибравши до рук болгарку та електродриль, чим спричинив потерпілому селянинові матеріального збитку на загальну суму 5218,50 грн.
ВЕЛОСИПЕДИ НИНІ НЕ ДЕШЕВІ
27 червня до міліціянтів зателефонував мешканець вул.Вокзальної і повідомив, що минулого дня хтось із під’їзду будинку, де він мешкає, викрав його велосипед марки «Магнум Крос», який коштує 1500 гривень. Крадія розшукують.
За інформацією Новоград-Волинського МВ підготував Микола МАРУСЯК