У місті створено тимчасовий притулок для бродячих тварин

У місті створено тимчасовий притулок для бродячих тварин

Ставлення міської громади до розв’язання проблеми бродячих тварин є неоднозначним. Одні виступають за їх фізичне знищення у будь-який спосіб. Адже кількість жертв серед мешканців від нападів бродячих собак останнім часом не зменшується. Інша ж частина городян впевнена, що агресивність тварин є наслідком поведінки самих людей. Отже, розпочинати слід з виховання доброти і милосердя до братів наших менших.
Знешкоджувати тварин місцевій владі категорично заборонено на законодавчому рівні. Облаштувати з належними умовами утримання та поводження притулок для бродячих тварин у найближчий час за кошти з міського бюджету практично не реально. Перші стратегічні кроки у вирішенні проблеми у цивілізований спосіб зроблено – міська рада у червні 2012 року затвердила цільову Програму поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин на 2012-2020 роки та виділила земельну ділянку під майбутній притулок на території очисних споруд міського водоканалу на вул.Чижовецькій.
Неабияку наполегливість у створенні тимчасового притулку для тварин проявили члени міської громадської організації захисту тварин «Оберіг» та її очільниця Валентина Захарчук. Громадські активісти заручилися підтримкою міського голови, знайшли переконливі аргументи для депутатів, керівників підприємств та приватних підприємців, а, головне, не соромилися власноруч виконувати облаштувальні роботи, вкладаючи й власні матеріали, щоби тимчасовий притулок для бродячих собак розпочав функціонувати. Завдяки сприянню керівника водоканалу Алли Левицької, начальника очисних М. Полянка, винайдено окремий майданчик, виготовлено огорожу. Свою благодійну частку на допомогу громадській організації в реалізації доброчинної місії внесли і керівники ПП «Меблева фабрика «Мірт» О.М.Ющенко, Держлісмисгоспу С.А.Нусбаум, ТОВ «Норма» С.В.Канюка, ТОВ «Житниця» С.В.Островський, ТОВ «Епіцентр» С.В.М’ясковський, КП »Теплокомунерго» Л.М.Тодорович, депутати міської ради О.П.Махновецький, О.В.Захарчук, Є.В.Дмитренко, В.І.Остапчук.
Наразі на ділянці зроблено перші кроки з облаштування тимчасового притулку для бродячих тварин — вже виготовлено 2 вольєри для дорослих особин та один — для цуценят. У цих помешканнях вже поселили перших жильців. Але попереду ще дуже багато роботи — необхідний транспорт та люди для відлову тварин, доставки їх до притулку, продукти харчування, належний догляд.
Громадські активісти звертаються до всіх небайдужих до долі бродячих тварин з проханням про допомогу продуктами, коштами, власною працею (поточний банківський рахунок №26009357791688, КОД за ЄДРПОУ 38613499, тел. 063-1638914).
Відділ інформації та зв’язків