На Житомирщині втопився хлопець

19 липня цього року в селі Ярунь Новоград-Волинського району в річці Смолці втопився молодий чоловік, 1991 року народження.
Він разом із товаришами відпочивав на природі поблизу обладнаного для купання місця. Попередня причина загибелі — чоловік поліз у воду у нетверезому стані.
Товариші загиблого спочатку кинулися шукати свого друга самі. Після кількох невдалих спроб вони по­дзвонили рятувальникам, а ті — до райвідділу міліції і разом виїхали на пошуки потопельника.
Два дні водолазам довелося вивчати дно річки, аж поки вони знайшли втопленого. Його тіло вилучили з водойми 20 липня, близько опівдня.
Загалом з початку року водяна купіль відібрала життя вже у 14 осіб, серед них — 6 дітей.
Така сумна статистика свідчить про те, що навіть ті, хто вміє добре плавати — не знають правил поводження на воді, або ж просто нехтують ними, плавають у незнайомих та необладнаних місцях. Більшість летальних випадків стається через те, що плавці заходять у воду у нетверезому стані, і в основному — це молодь, яка переоцінює свої сили. Також жертвами нещасть досить часто стають діти. Тому вкотре радимо не ризикувати своїм життям, дотримуватися правил безпеки при перебуванні на водоймах, ні в якому разі не залишати без нагляду дітей та пам’ятати, що купання у необлаштованих місцях, пустощі на воді та пиятика — основні причини нещасть.
За інформацією департаменту цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації