У Федорівці заблукали грибники

3 серпня, близько 19 години 30 хвилин, на ПЗЧ ДПРЧ 10 Новоград-Волинського району поступило повідомлення від мешканця м.Новоград-Волинський про те, що вони разом з дружиною заблукали у лісі.
Як з’ясувалося, того дня, о 6-й годині ранку, вони з дружиною поїхали по гриби та зайшли у ліс зі сторони села Ужачин Новоград-Волинського району, де взяли напрямок в сторону села Федорівки. Однак, незважаючи на те, що на даній ділянці лісу вони перебували не вперше, їм не вдалося вийти за завданим маршрутом з лісу, і, як наслідок, вони заблукали. Після декількох невдалих спроб вийти з лісу, близько 19 години 30 хвилин, вищевказані громадяни зателефонували до пожежно-рятувальної служби, працівники якої зв’язалися з місцевим сільським головою, який в свою чергу повідомив лісника, що обслуговує даний район.
Як з’ясувалося, громадяни віддалилися від запланованого маршруту на відстань близько 6-ти кілометрів углиб лісу. Тільки за допомогою мобільного зв’язку та вказівок лісника у телефонному режимі, близько 21 години 30 хвилин, грибників було виведено на проїжджу частину, де за ними через кілька хвилин приїхали знайомі.
Дана місцина відрізняється тим, що чимало людей у ній «водить», іноді блукають навіть місцеві мешканці.
О.ЗОЗУЛЯ, гол. фахівець Н.-Волинського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Житомирській області, капітан служби цивільного захисту