Скільки коштує «медове» місце?

До редакції газети «Звягель» надійшов лист від жителя с.Суховоля з проханням допомогти розібратися у наступній ситуації:
«Я торгую медом на ринку «Урожай», на молочних рядах. Усі люди платять за місце одну гривню — продають вершки, сметану, курей, індиків. Це не дешевий товар. А ось за продаж меду потрібно заплатити сім гривень п’ятдесят копійок за місце. Я не розумію, чому така різниця у ціні? Півлітрова баночка меду коштує 30 гривень, а півлітрова баночка вершків — 24 гривні. Я прошу газету розібратися з цим питанням і надрукувати відповідь. На жаль, я не пам’ятаю прізвище касира, тільки знаю, що її звати Люда.
З повагою пенсіонер М.П.Колесник».

Ми звернулися за коментарем до головного бухгалтера ринку «Урожай» — Н.П.ОЛЕКСЮК:
«Перш за все, потрібно наголосити на тому, що ціна за місце не залежить від вартості товару. Ми керуємося тарифами на платні послуги від 1 травня 2013 року. Таким чином, ціна місця за продаж с/г продукції, вирощеної на присадибних ділянках, за один погонний метр (одне місце) складає 1 грн; за продаж молока та молочних продуктів — 1 грн.; продаж продовольчих та промислових товарів — 7,50 грн. Мед не входить у категорію сільськогосподарської продукції, а є продовольчим товаром. Тому існує різниця у оплаті місця».
До того ж, продавці меду повинні мати при собі документи на пасіку, а також перевіряти мед на якість у лабораторії.
Людмила ПЕТРУК, студентка 5 курсу факультету журналістики ЛНУ ім.І.Франка