«Пташиний скандал» у Новограді

«7 липня на ринку «Урожай» я придбав у приватного підприємця 30 курчат на загальну суму — 670 грн. При купівлі курчат мені не було надано інформації щодо здоров’я птиці, умов та годівлі для подальшого догляду. 14 липня я звернувся до підприємця з приводу того, що 10 курчат загинули за сім днів, мотивуючи це тим, що птиця заражена вірусним захворюванням, оскільки почала гинути вже на другий день після придбання. Підприємець О.В.Весельська повернула 220 грн. за десять курчат. Про факт загибелі птиці я повідомив завідуючому ветлабораторії Т.А.Трум, та її підлеглим, провідним ветлікарям В.М.Мельник та Ю.О.Забродському.
За період з 14 липня по 3 серпня у мене залишилось 10 курчат, які я 3 серпня привіз на ринок «Урожай» у ветлабораторію, бо п/п Весельська відмовилася їх забирати. Також за цей період я консультувався з ветлікарями, купував ліки та корм для цієї птиці, але марно. Згодом у дорослої птиці почали з’являтися такі ж симптоми хвороби, як і у придбаних курчат».
Це — уривок з листа Валентина Івановича Колишева. Ми попросили прокоментувати ситуацію, що склалася із купленими на ринку «Урожай» курчатами, завідуючу ветлабораторією Т.А.Трум:
«Продаж живої птиці здійснюється лише у неділю. Тому щонеділі спеціалісти ветлікарні та наш провідний лікар ретельно перевіряють документи на усю живність ще перед входом на ринок «Урожай». Що стосується безпосередньо п/п О.В.Весельської, то ми маємо в наявності оригінали документів, що засвідчують здоровий стан птиці «згідно зі схемою вакцинації». Через те, що громадянином В.І.Колишевим не було надано документального підтвердження (висновку з районної ветеринарної лабораторії) про те, що птиця дійсно інфікована, ми не мали права заборонити продаж даної птиці».
Кожен покупець повинен розуміти, що якість купленого товару потрібно перевіряти одразу, щоб не виникало подібних ситуацій. А якщо з’явилися підозри, то слід негайно перевірити товар і отримати документальне підтвердження, щоб довести свою правоту не лише на словах.
Людмила ПЕТРУК, студентка 5 курсу факультету журналістики ЛНУ ім.І.Франка