Держава готова надати медичну допомогу чорнобильцям

у стаціонарному лікуванні онкологічної патології в спеціалізованих лікувальних закладах, а для постраждалих першої категорії — лікування із застосуванням високовартісних медичних технологій. Про це повідомляють департамент охорони здоров’я і департамент цивільного захисту населення облдержадміністрації.
Кошти в область для лікування постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС надходять за бюджетною програмою «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із використанням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (КПКВ3202060).
Порядок використання коштів на поточний рік встановлено Постановою Кабінету Міністрів України від 23.02.2011 р. №143 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів, пов’язаних із ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи».
У разі необхідності постраждалі можуть звернутися до сімейного лікаря (дільничного терапевта), який скерує їх до профільних фахівців (кардіолога, онколога, офтальмолога, ортопеда-травматолога) для одержання консультації та лікування.