Якщо будемо мерзнути, — влада обіцяє зігріти

Незвично холодний початок осені змусив людей передчасно згадати про зимовий гардероб. Не лише на вулиці, а й у оселях стало відчутно прохолодно. І якщо власники приватних будинків, а також квартир, обладнаних індивідуальним опаленням, не залежать від рішення влади і можуть на власний розсуд, коли потрібно, увімкнути опалення, то користувачі централізованого теплопостачання з острахом поглядають на стовпчик термометра й переймаються питанням про початок опалювального сезону.
То коли чекати тепла в батареях? На це питання газеті «Звягель» відповів перший заступник міського голови Микола УСЕНКО. За його словами, опалювальний сезон у Новограді-Волинському має розпочатися за графіком, тобто 15 жовтня. Водночас, враховуючи похолодання, влада може прийняти рішення про його достроковий початок.
«КП «Теплокомуненерго» готове розпочати опалювальний сезон у будь-який момент, практично все господарство готове. Водночас, у відповідності до діючого законодавства, централізоване теплопостачання розпочинається тоді, коли середньодобова температура повітря стає нижчою, аніж +8 С. Якщо так станеться, то тепло подаватиметься наступним чином: із 1 жовтня — у лікарню (лікувальний корпус і пологове відділення), з 5 жовтня — у ті школи й дитсадки, що обладнані модульними котельнями. Затим — у багатоповерхові житлові будинки», — повідомив Микола Усенко.
Нагадаємо, директор КП «Теплокомуненерго» Людмила Тодорович у недавньому інтерв’ю «Звягелю» запевнила, що господарство підприємства вже готове до роботи в осінньо-зимовий період.
Олег БРЮХАНОВ