Майстри змагалися на «Терновому полі»

Майстри змагалися на «Терновому полі»

Одразу два представницьких турніри відвідали вихованці новоград-волинської школи вільної боротьби упродовж останніх тижнів жовтня. П’ятеро спробували свої сили на всеукраїнському турнірі серед дорослих «Тернове поле», що проходив у Тернополі.
Турнір мав статус майстерського, тобто його переможці удостоювались звання майстра спорту України. І не дарма, адже серед учасників були кращі у своїх категоріях борці з України, Росії, Молдови, Білорусі й Узбекистану. Щоправда, як зауважив тренер Юрій МІРЗАБЕКЯН, кожен із п’ятірки заявлених на змагання новоград-волинців вже й так мав звання майстра спорту України.
Цього разу в активі звягельчан два других, два третіх і одне п’яте місце. Срібними призерами стали Тетяна Лавренчук і Світлана Рижикова, бронзовими — Ольга Прохор і Віта Блиндюк. П’яте місце посів Данило Мірошников.
«Це була перевірка сил перед кубком України, що відбудеться у листопаді. Наші борці поступилися не менш досвідченим, титулованим суперникам. Тож підсумками турніру тренерський штаб задоволений», — зазначив Юрій Мірзабекян.
* * *

А за тиждень потому Новоград-Волинський отримав ще одну срібну призерку — вже на чемпіонаті України з вільної боротьби серед юнаків і дівчат 1998-99 років народження, що проходив у Чернівцях. Нею стала Любов Нікольчук, котра загалом на турнірі провела чотири сутички, а у фіналі поступилася двократній чемпіонці України з Херсона.
Збірну області на ці змагання укомплектували 18 борців, троє з яких — із Новограда-Волинського. Діана Гальчук і Араїк Бурнутян, на жаль, до числа призерів не потрапили.
Олег БРЮХАНОВ