День народження навчального закладу — особливе свято для учнів та випускників

День народження навчального закладу — особливе свято для учнів та випускників

19 жовтня міській гімназії імені Лесі Українки виповнилось 22 роки. Це свято — важливе не лише для вчителів, засновників школи, а й для учнів, адже це — наш другий дім. 11 років життя кожен із нас присвячує гімназії, 11 довгих років. Слід зазначити, що школа для кожної людини — це не тільки місце, де можна отримати гарні знання, але й школа життя. Ми проживаємо міні-життя у школі. Закінчивши її, люди завжди згадують про неї добрим словом, незважаючи на те, що спогади бувають різні.
Девіз навчального закладу — відомий кожному учню. Він звучить так: «Ми проголошуємо життя на принципах миру, краси, гармонії, справедливості і добра». Гімназія — це особливе місце зі своєю власною та незабутньою атмосферою, добрими та толерантними людьми. Учителі виховують дітей так, щоб через десяток років можна було сказати, що це дійсно — Люди з великої літери.

Першим директором гімназії була Світлана Максимівна Павловська. Вона — одна з тих, хто був відданий своїй праці щиро та безмежно. Як казала сама Світлана Максимівна: «Я не знаю, як витримали наші сім’ї та ми самі: ми вимивали школу, розгрібали все і ночами сиділи й писали проекти, програми, навчальні плани, їздили в міністерство... Але витримали, бо було дуже цікаво...» Завдяки цій жінці, гімназія стала такою, яка вона є. Геніальні ідеї, втілені у життя, зробили зі школи не просто навчальний заклад, а велику та дружну сім’ю. У гімназії були розроблені авторські програми для вивчення англійської мови з першого класу.
Символічно, що гімназія була заснована у рік проголошення незалежності України. Це був непростий час, було багато труднощів, але саме завдяки відданим своїй праці людям, сьогодні ми носимо горде звання гімназиста. Старання цих людей не було марним. На той час це була перша гімназія в області та залишалася такою цілих 10 років. На сьогодні вона посідає 4 місце в області за якістю знань.
На честь святкування у п’ятницю, 18 жовтня, у приміщені спортивного залу відбулася святкова лінійка. На загальношкільну лінійку було запрошено народного депутата, випускника загальноосвітньої школи №1 Бориса Іванович Тарасюка. Він провчився у цьому навчальному закладі цілих 8 років. На лінійці народний депутат зробив подарунок — сучасний ноутбук. У День гімназії, після святкової лінійки, було вручено Борису Івановичу посвідчення гімназиста. Також народний депутат зустрівся з учнями нашої школи та відповів на цікаві питання підростаючого покоління.
Учні п’ятих класів, відповідно до щорічної традиції, отримали посвідчення гімназистів.

А.БЛИНДЮК, учениця гімназії