Державну субвенцію на пасажирські перевезення Новограду можуть повернути

Державну субвенцію на пасажирські перевезення Новограду можуть повернути

Облдержадміністрація планує хоча б частково повернути Новограду-Волинському державну субвенцію, призначену для компенсації витрат транспортного підприємства на перевезення пільговиків. Про це «Звягелю» у четвер, 31 жовтня, повідомив заступник міського голови Сергій КОЛОТОВ. За його словами, губернатор обіцяв, що гроші в Новоград надійдуть протягом двох місяців. Наразі до завершення обумовленого терміну залишається близько трьох тижнів.
Якщо це станеться, то схема пільгових перевезень пасажирів по місту буде відновлена в тому обсязі, в якому вона діяла до вересневого рішення облради, коли, нагадаємо, державну субвенцію, призначену на всі міста області, перерозподілили на користь одного лише обласного центру.
Втім, попри складну фінансову ситуацію, ніяких змін у звичних графіках руху в години «пік» на маршрутах №№1, 3, 4 не повинно бути, — завірив Сергій Колотов. Єдина погоджена між владою і перевізником зміна в графіку стосується маршруту №1, та й то — у денний час, із 10 до 15 години. Оскільки один із автобусів у цей проміжок часу знімається з рейсу, то інтервал руху зростає із 15 до 20 хвилин.
Якщо пасажири стають свідками інших суттєвих збоїв у графіках руху на основних міських автобусних маршрутах, то їм слід проінформувати про це відділ економіки міської ради.
Водночас на недавньому засіданні виконкому міської ради відповідним рішенням надано дозвіл на здійснення міських пасажирських перевезень терміном на 3 роки місцевому приватному підприємцю Анатолію Косянчуку. Як повідомляє відділ інформації і зв’язків із громадськістю міської ради, він вже не один рік працює в цій галузі і має відповідний досвід. Його транспорт обслуговуватиме маршрути №3, 9 і 11. У владі відзначають, що були пропозиції до перевізників Житомира і Рівного щодо участі в конкурсі, але вони на них не відгукнулися.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА